Yrittäjätarina: Assistenttipalveluja tarjoavan yrittäjän tavoite on selkeä: “Tärkein tehtäväni on saada asiakas itkemään helpotuksesta”

AnnikaP_Jenoradesign

Jokaisen yrittäjän arjessa tulee joskus vastaan ongelmia, joiden ratkaisemiseen oma osaaminen tai aika eivät tahdo riittää. Tällaisten tilanteiden varalle Annika Pulkkinen perusti assistenttipalveluyrityksensä Argilla Consultingin, joka ojentaa auttavan käden silloin, kun asiakkaan omat rajat tulevat vastaan

Argilla Consultingin yrittäjä Annika Pulkkisen (kuva Jenni Oranen/Jenora Design) työtaustaa voi hyvällä syyllä kutsua monipuoliseksi. Ennen nykyistä yritystoimintaansa hänelle ehti kertyä kokemusta muun muassa ravintola-alalta, hotellin vastaanotosta, kirjakaupasta, operaattorituotteiden puhelinmyynnistä sekä verkkokauppayrittäjänä toimimisesta.

Kattavasta työhistoriasta oli iso apu, kun Pulkkinen päätti ryhtyä auttamaan muita yrittäjiä oman assistenttipalvelunsa kautta.

"Ymmärsin, että minulle on vuosien varrella kertynyt valtava kokemuspohja, josta voin ammentaa jatkuvasti lisää työkaluja asiakkaiden avuksi", Pulkkinen toteaa.

Tällä hetkellä Argilla Consultingin tyypillisin asiakas on yksin- tai pienyrittäjä, jolla on haasteita nettisivujensa kanssa. Verkkosivujen tekeminen ja päivittäminen muodostavatkin nykyään pääosan Pulkkisen työstä. Auttavia käsiä kaivataan silti paljon muuhunkin. Käytännössä Pulkkisen työpäivä voi koostua lähes mistä tahansa työtehtävästä, johon hänen asiakkaallaan ei itse riitä osaamista, aikaa tai halua. "Autan muun muassa tekstien tuottamisessa, uutiskirjeiden tekemisessä, kilpailuttamisessa ja painotuotteiden tilaamisessa", hän luettelee esimerkkejä.

Välillä Pulkkinen toimii myös teknisenä tukena muille verkkosivuja työkseen valmistaville yrittäjille. Jos esimerkiksi graafisen puolen osaaja ei saa muokattua sivujen koodia mieleisekseen, hän ottaa yhteyttä Pulkkiseen. Monesti apua tarvitsevat asiakkaat ovat painineet ongelmansa kanssa pitkään, ja hämmennys on suuri, kun pulmaan löydetään nopea ratkaisu. Pulkkinen kuvaileekin, että hänen tärkein tehtävänsä on saada yrittäjä itkemään helpotuksesta.

"Eräs asiakas antoi minulle lempinimen Houston, sillä hän on minuun yhteydessä aina, kun hänelle tulee jokin ongelma."

Yrittäjän työpäivät eivät ole aikaan tai paikkaan sidottuja

Keski-Suomen maalaismaisemissa asusteleva Pulkkinen kertoo nauttivansa yrittäjyyden tuomasta vapaudesta. Tärkeimmät työvälineet ovat tietokone ja puhelin, joiden avulla töitä voi tehdä käytännössä missä tahansa. Useimmiten työpiste sijaitsee kuitenkin kotona, mikä mahdollistaa ajan viettämisen perheen kanssa.

Aviomiehen ja pojan lisäksi Pulkkisen perheeseen kuuluu kaksi kotoa jo pois muuttanutta tytärtä sekä perheen koira Simo, joka kertoo lahjomattomasti, milloin on oikea aika pitää tauko. Muutoin Pulkkisen työpäivät ovat hyvin pitkälti vapaasti rytmitettävissä.

"Halusin työn, jossa minun ei tarvitse välittää kellonajoista. Minun ei tarvitse herätä herätyskellon soittoon tai lähteä joka päivä pois kotoa tuntikausiksi", Pulkkinen kertoo.

paivan_etatyopisteita

Yrittäjyyden polulla Pulkkista on ajanut eteenpäin jatkuva halu uuden oppimiseen. Hän kuvailee itseään perusteellisen tiedonhaluiseksi tapaukseksi, jolla on tapana ottaa kiinnostavista asioista selvää perin pohjin. Tällä hetkellä Pulkkinen käy läpi ohjelmoinnin perusteita Helsingin yliopiston verkkokurssilla, ja reilu vuosi sitten hän suoritti ylioppilastutkinnon ihan vain omaksi ilokseen.

Uusista taidoista on usein nopeasti hyötyä asiakkaiden ongelmien ratkomisessa.

"Saan aidosti hyvän mielen, kun olen voinut auttaa jotakuta toivottomalta näyttävässä tilanteessa. Nautin häpeämättömästi asiakkaiden kehuista ja siksi pyrin aina parhaaseen asiakaspalveluun."

Kaksi vinkkiä uusille yrittäjille

Pulkkinen on aiemmin toiminut yrittäjänä jo vuosina 2002-2008, joten hänellä oli selkeä kuva siitä, millaisia mahdollisia kompastuskiviä yrittäjyyden alussa voi tulla eteen. Uusille yrittäjille hän antaakin kaksi tärkeää vinkkiä, joista ensimmäinen liittyy rahaan.

1. "Laita hinnoittelu kuntoon heti alussa, eli huomioi laskelmissasi myös henkilökohtainen verotuksesi, YEL ja omaan terveyteesi liittyvät vakuutukset", Pulkkinen evästää.

2. Toisesta neuvosta puolestaan on hyötyä jo ennen yritystoiminnan aloittamista. Perustamisilmoitusta tehtäessä oman puhelinnumeron ilmoittamista Patentti- ja rekisterihallituksen julkiseen rekisteriin kannattaa välttää. "Muuten saat valtavan puhelutulvan myyjiltä, joista ikävä kyllä kaikilla ei ole puhtaita jauhoja pussissaan. Aloittelija voi joutua maksamaan kalliit oppirahat tämän takia."

Pulkkinen kuitenkin korostaa, ettei kaikkiin puhelinmyyjiin kannata suhtautua liian ennakkoluuloisesti. "Joukossa on myös niitä loistavia ammattilaisia, jotka haluavat aidosti löytää juuri sinulle sopivimmat palvelut yritystoimintasi tueksi."

Isoltasta apua alusta asti

Oman liiketoimintansa tukena Pulkkinen on hyödyntänyt Isoltan selainpohjaista laskutusohjelmaa, joka oli hänen ensimmäisiä hankintojaan yrittäjänä.

"Halusin ohjelman, jolla voin luoda omalla logolla varustettuja ammattimaisen näköisiä laskuja viivakoodeineen. Asiakkaille oli tärkeää, että laskut voi lähettää sähköisesti, ja itse arvostan sitä, että ohjelmaa voi käyttää verkkoselaimella."

Koska Pulkkinen toimii ammatinharjoittajana, hän voi pitää yhdenkertaista kirjanpitoa. Tähän tarkoitukseen apua on ollut Isoltan ilmaisesta Excel-pohjasta. "Sen avulla saan helposti laskettua alvit ja seurattua tärkeimpiä talouslukuja", Pulkkinen toteaa.

Yrittäjä, onko sinulle ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitset apua? Argilla Consultingiin saat yhteyden seuraavia reittejä pitkin:

Annika Pulkkinen

040 861 8864

annika.pulkkinen@argilla.fi

www.argilla.fi

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää