Kuinka taikuutta myydään?

Joni Pakanen logo

Vaikka taikuri Joni Pakanen tekee suoranaisia ihmeitä ja illuusioita lavalla, niin myyntityössä työ ei ole yhtä illuusiota, vaan päinvastoin; myyntityö ja oman osaamisen myyminen on yrittäjyyden vaikein kohta.

**** Joni kuitenkin kokee myyntityön olennaiseksi osaksi yrittäjyyttä ja ymmärtää myyntityön tärkeyden. Hänellä on onnekseen tukenaan myös hyvin toimiva markkinointikoneisto tuottamassa yhteydenottoja, joka taas helpottaa myyntityötä huomattavasti, koska asiakas on itse yhteydenottaja.

Myyntityötä Joni tekee pääasiassa puhelimitse ja sähköpostitse. Näistä kahdesta puhelimitse tehty myyntityö on selkeästi haasteellisempaa, koska puhelimessa ei ole aikaa valmistautua puheluun ja kysymyksiin, toisin kuin sähköpostittelussa, jossa tekstiä voi hioa ja käydä läpi ennen lähettämistä.

Puheluiden aikana Joni yrittää saada selville asiakkaan tarpeita ja ongelmia, jotta hän osaisi tarjota oikeanlaisia palveluita kullekin asiakkaalle. Joni käyttää hyödykseen muodostuneita rutiineja ja vakiokysymyksiä, joiden avulla hän selvittää asiakkaan tarpeita ja pyrkii viemään tällä tavoin myyntiä eteenpäin mahdollisesti aina diilin clousaamiseen asti.

Kaiken kaikkiaan Jonin myyntityöhön tuo lisähaasteen oman osaamisen ja palveluiden myyminen. Nämä eivät ole konkreettisia tuotteita, vaan asiakas on ostamassa elämyksiä ja fiilistä. Niitä taas on hankala mitata ja arvioida sekä suomalaisena vaatimattomana ihmisenä itsensä kehuminen ei ole se helpoin asia. Jonin mielestä parasta oppia on myyntityön tekeminen säännöllisesti. Silloin hommaan pysyy hyvä tuntuma ja asiat sujuvat rutiininomaisesti.

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää