Markkinointi – Joni Pakanen

Tapasimme taikuri Joni Pakasen Helsingin Yrittäjien masinoimassa Avokonttori-kahvilassa. Keskustelimme markkinoinnista keikka-alalla. Tässä videossa ja artikkelissa Jonin kokemuksia markkinoinnin tekemisestä ja tärkeydestä.

Joni on toiminut taikurin ammatissa jo useamman vuoden ja ehtinyt jo kokeilla markkinoinnissakin montaa asiaa. Tärkeimmäksi markkinointitoimeksi hän on löytänyt nettisivustonsa. Kaikessa muussa markkinoinnissa ohjataan tutustumaan tarkemmin sivustolla. Sieltä löytyy videot, kuvat, tiedot ohjelmista sekä mahdollisuus ottaa yhteyttä. Siellä on viesti, joka halutaan Jonin taikuuteen tutustuvalle välittää. Maksettua mainontaa Joni tekee mm. Google Adwordsissa, ohjaten taikuutta ja ohjelmapalveluita etsiviä sivustolleen. Myös eri tuotantojen ja projektien yhteydessä tehtävät flyerit ohjaavat sivustolle. Samoin esityksissä pyritään aina ohjaamaan etsimään lisää tietoa Jonista sivustolta.

Joni Pakanen logoSivuston kautta tulevissa yhteydenotoissa on helppoa seurata mistä tietoa on saatu. Myös puhelimitse tulevissa yhteydenotoissa Joni pyrkii tiedustelemaan mistä tietoa on saatu.

Sosiaalisissa medioissa Joni toimii aktiivisesti. Siellä hän pyrkii pitämään mielenkiintoa yllä häneen ja seuraamassa ajankohtaisia tapahtumia.

Joni tekee ajoittain suurempia showtuotantoja, joissa kohderyhmänä on lippuja ostavat yksityishenkilöt. Nämä Joni näkee yleisemmistä yrityskeikkojen markkinoinnista poikkeavana. Näitä varten jakoesitteet, julisteet, medianäkyvyys, lehdistötiedottaminen ja muut kuluttajamarkkinoinnin keinot ovat tärkeitä. Medianäkyvyyteen tulee aina miettiä lähestymiskulma sellaiseksi, että toimittajien on siihen helppo tarttua.

Jonin vinkkinä aloittavalle yrittäjälle on se, että tekee markkinointia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja oppii tehdessään. Tekemättä jättäminen on huonointa markkinointia.

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää