Basware ja Isolta yhteistyöhön

Basware ja Isolta aloittavat yhteistyön PK-yritysten verkkolaskutuksen kasvattamiseksi. Baswaren verkkolaskujen lähetysratkaisu integroidaan Isoltan tarjoamiin palveluihin, ja tämä mahdollistaa verkkolaskuvalmiuden Isoltan 20 000 asiakkaalle ilman erillistä verkkolaskusopimusta. Yhteistyön myötä pienet yritykset saavat käyttöönsä samat työkalut, joita suuremmat yritykset jo käyttävät.

Yhteistyö mahdollistaa kotimaisen PK-sektorin verkkolaskuvalmiuksien ja verkkolaskutuksen merkittävän kasvattamisen.

”Yhteistyömme myötä Isolta voi jatkossa tarjota asiakkailleen kattavammat, nykyaikaiset palvelut ja laajan sähköisten laskujen verkoston. Baswaren ratkaisu voidaan helposti ja nopeasti kytkeä Isoltan järjestelmään ja tämä edistää PK-yritysten helppoa siirtymistä verkkolaskutuksen piiriin. Yhteistyö tukee myös Isoltan kasvua kansainvälisille markkinoille”, kertoo Baswaren toimitusjohtaja Esa Tihilä. ”Jatkossa Baswaren lähetysratkaisu ja kaikki verkkolaskutukseen tarvittavat tiedot ovat automaattisesti kaikkien Isoltan asiakkaiden käytössä”.

”Meillä on asiakkaina paljon suuria organisaatioita, joiden ostolaskuprosessit on automatisoitu pitkälle hyödyntäen mahdollisimman paljon sähköisiä sanomia. Tämä sopimus hyödyttää kaikkia osapuolia ja mahdollistaa verkkolaskupenetraation kasvattamisen PK-sektorin tehokkaan mukaan saamisen myötä”.

Helppo ja edullista myös pienille

Yhteistyö pitää aloitusvaiheessa sisällään Isoltan järjestelmää käyttävien yritysten myyntilaskujen lähetyksen asiakkaille Baswaren palvelun kautta joko verkkolaskuina tai tulostuspalvelun kautta. Yhteistyösopimus mahdollistaa Isoltan järjestelmää käyttäville 20 000 asiakkaalle verkkolaskujen lähetysvalmiuden saman tien.

”Yhä useammat asiakkaat vaativat verkkolaskuja toimittajiltaan. PK-sektorin pullonkaulana on usein ollut verkkolaskuvalmiuden hankkimisesta aiheuttavat liian suuret aloituskustannukset. Isoltan ratkaisussa tämä on saatu ratkaistua siten, että ensimmäisen verkkolaskusanoman synnyttäminen on napin painalluksien takana siten, että asiakas maksaa vain siitä syntyvän transaktiomaksun ilman erillisiä sopimuksia”, Tihilä kertoo.

”Isoltan visiona on se, että pienyrittäjillä tulisi olla käytössään yhtä hyvät työkalut kuin suurilla yrityksillä on. Nyt asiakkaidemme laskut kulkevat meidän palvelumme kautta Baswaren verkkolaskuverkostoon edullisesti ilman erillisiä verkkolaskusopimuksia”, kertoo Isoltan toimitusjohtaja Mikko Ilomäki.

”Kokemuksiemme mukaan pienyrittäjät eivät lähetä verkkolaskuja, sillä se edellyttäisi heiltä verkkolaskuoperaattorisopimuksen tekemistä, asiakkaan verkkolaskuvalmiuden tietämistä sekä asiakkaan verkkolaskuosoitetta. Muutaman laskun vuoksi tehtynä vaiva on ollut monelle liian suuri”, Ilomäki jatkaa.

Palvelua kehitetään jatkossa niin, että PK-toimittajat näkevät automaattisesti asiakastietojen kohdalta Isoltan palvelussa asiakkaan verkkolaskujen vastaanottomahdollisuuden ja verkkolaskuosoitteen. Yhteistyötä tullaan tekemään myös markkinoinnin osalta, jotta yhä useampi mikro- ja pienyritys saataisiin aktivoitua verkkolaskujen käyttäjiksi.

Lisätietoja:
Esa Tihilä, Basware Oyj, toimitusjohtaja, esa.tihila@basware.com , puh. +358 40 4807 098
Mikko Ilomäki, Isolta Oy, mikko.ilomaki@isolta.fi , puh. +358 50 444 9878

Basware
Basware tarjoaa avoimia, turvallisia, pilvipalveluihin perustuvia ratkaisuja kaikenkokoisille organisaatioille. Ratkaisujen avulla organisaatiot voivat tehostaa hankinta-, ostoreskontra-, laskutus-, maksuliikenne- ja talousohjausprosessejaan.

Eri toimialojen yritykset, pienistä suuryhtiöihin, käyttävät Baswaren ratkaisuja saavuttaakseen huomattavia kustannussäästöjä, parantaakseen rahavirran ennustettavuutta ja tiivistääkseen asiakas-toimittajasuhteita. Basware Commerce -verkoston perustana on avoimuus, joka mahdollistaa erilaisten organisaatioiden välisen kaupankäynnin sähköisen asioinnin ja tekee verkostosta maailman kattavimman. Verkosto yhdistää miljoonia käyttäjiä yli 100 maassa ja 900 000 organisaatiossa.

Basware on maailman johtava helpomman ostamisen ja paremman myymisen ratkaisujen toimittaja.
Lue lisää Baswaren tavasta tehostaa talousprosesseja ja kannattavuutta verkkosivuiltamme www.basware.fi.

Isolta
Isolta Oy on vuonna 2003 perustettu sähköisen liiketoiminnan ja taloushallinnon ratkaisuihin erikoistunut ohjelmistotalo. Sen taloushallinnon tuoteperheeseen kuuluu pienyrityksille suunnatut Arkhimedes Liiketoimintasovellus sekä selainpohjainen Isolta-palvelu. Isoltan ratkaisut kattavat yrittäjän koko liiketoiminnan. Niitä käyttää yli 20 000 yritystä.