Rasmus Nybergh antaa neuvoja myyntityöhön

Rasmus Nybergh toimii myyntivalmentajana markkinointiviestintäyhtiö Zeelandissa. Hän ohjeistaa yrittäjiä keskittymään aluksi ennenkaikkea myyntiin.

Rasmus järjestää myynnin valmennuksia myynnin esimiehille sekä myyjille itselleen sekä järjestää myös koulutuskokonaisuuksia markkinointiin. Rasmuksen kanssa keskustelimme myyntityön tekemisestä ja ajatuksena on jakaa aloittaville yrittäjille vinkkejä myyntityön tekemiseen. Päällimmäiset vinkit Rasmukselta myyntityöhön kuuluvat seuraavasti:

  • Kannattaa satsata myyntiin ennemmin kuin kaikkeen muuhun. Käytä 70 % ajastasi myyntiin ja markkinointiin. Harva siihen pystyy, mutta tavoitteleminen kertoo kuinka tärkeää se on.
  • Myy mielummin keskeneräistä, äläkä täysin valmista
  • Myydessäsi laita omat tarpeesi sivuun ja keskity siihen, mitä asiakkaasi tarvitsee.

Moni yrittäjä kokee myyntityön tekemisen vieraaksi ja jopa epämieluisaksi. Rasmuksen mielestä tähän auttaa asennoituminen siten, että myyjän tehtävänä ei ole tyrkyttää asiakkaalle jotain, mitä hän ei tarvitse, vaan olla avuksi asiakkaan tilanteen parantamisessa. Keskeistä on myös asennoitua, että ei haittaa vaikkei kaikki asiakkaat osta. Suurin osa myynnin tekemisen negatiivisuudesta tarttuu kokemuksista tyrkyttävästä myynnistä. Se on epämieluisaa sekä asiakkaalle, että myös myyjälle. Keskittymällä asiakkaan tarpeisiin ja olemalla utelias asiakkaan tilanteesta ja aito halu olla avuksi tilanteen parantamisessa johtaa monesti kaupankäyntiin. 

Lopuksi Rasmus kertoi mielenkiintoisen tarinan vastikään yrittäjäksi siirtyneen viestintäkonsultin havainnosta, että se millaista myyntiä hän on tähänkin mennessä tehnyt on jo ollut hyvää myyntityötä. Hän vain oli ymmärtänyt, että myyntityön tulisi olla ”tyrkyttävämpää”. Suurimman osan ihmisistä luontainen tapa kanssakäymiselle on jo hyvää myyntityötä. Jos siihen voidaan lisätä uteliaisuus ja mielenkiinto toisen tilannetta kohtaan siitä tulee todella hyvää myyntityötä. Puhumattakaan jos sen voi vielä sitoa siihen, mitä itsellä on tarjota. Helppoa, eikö totta?

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää