Taloushallinto: Cupcake Goddess

Cupcake GoddessRegina kertoo taloushallinnosta yrityksessään Cupcake Goddess. Pääsääntöinen taloushallinnon arki on kirjanpitoaineiston tuottaminen. Kirjanpito on Reginalle vielä hieman mysteeri, mutta hän ymmärtää siitä nyt paljon enemmän kuin yritystään pystyttäessä.

Regina hankki kirjanpitäjän Aalto Yliopiston kurssin kautta. Hän yksinkertaisesti kysyi tunteeko kukaan hyvää kirjanpitäjää ja sai yhden yrittäjän käyttämän kirjanpitäjän tiedot. Puhelinsoittoa ja tapaamista myöhemmin Cupcake Goddessilla oli kirjanpitäjä.

Regina tekee ALV-raportin joka kuukausi kirjanpitäjän ohjeiden mukaan. Aluksi raportin tekeminen oli helpompaa, kun oli enemmän aikaa. Nykyisin yrityksen pyörittäminen vie enemmän ja raportin tekemiseen jää jatkuvasti vain vähemmän aikaa. Homma on kuitenkin edelleen hallussa.

ALV-raportti on oikeastaan ainut asia, mitä Regina tekee kirjanpidollisesti. Kirjanpitäjä hoitaa kaikki muut isot asiat kuten veroilmoitus ja tilinpäätös. Regina kuitenkin tapaa kirjanpitäjän kanssa kerran kuussa. Kirjanpitäjä on Reginalle enemmän kuin vain veroilmoituksen täyttäjä. Kirjanpitäjä on yrityksen konsultti, joka kertoo missä mennää nyt sekä jatkossa ja mikä on yrityksen suunta taloudellisesti. Kirjanpitäjälle on siis tärkeä rooli yrityksen taloushallinnossa muutenkin kuin vain verojen laskemisessa.

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää