Toimitusjohtajan tervehdys

Hei!

Kerron kohta Isoltan tulevan vuoden suunnitelmista ja uusista tuotelaajuuksista, mutta sitä ennen jaan sinulle tämän vuoden kokemuksiani yrittäjänä.

Tänä vuonna teimme ison, ison päätöksen luopua yhtiön enemmistöstä ja liittyä osaksi isompaa perhettä.

Päätös oli iso, mutta mitä oikeastaan annoimme pois ja mitä saimme tilalle?

Mikko Ilomäki

Yrittäjän vapaus ja vastuu

Minulle tärkein asia on ollut, että tärkeimmistä asioista en käy vaihtokauppaa. Tärkeintä on, että voin elää omien arvojeni mukaan. Useimmilla tapaamillani yrittäjilläni tärkein motivaatiotekijä useinkaan ei liity suoraan rahaan, vaan siihen, että on eräänlainen yrittäjän vapaus. Näin se on myös minulla.

Yrittäjänä voin kehittää yritystä haluamaani suuntaan. Mutta se, mikä on tänään syntynyt vapaudestani, onkin huomenna muuttunut kahleekseni. Eilinen minä pomottaa minua tänään. Yrittäminen on minulle elämä, rikkaus ja voimavara. Mutta yrittäminen myös velvoittaa. Työpaikkaa voi useimmiten vaihtaa ilman isompia seuraamuksia.

Yrittäjätaipaleeni aikana minulle on kehittynyt uusi tapa ymmärtää vapautta. Se ei ole vain mahdollisuus tehdä itsenäisiä päätöksiä vaan myös sitä, että voi olla oma itsensä – muiden ihmisten kanssa. Olen riippuvainen muista ihmisistä ja olen heille kiitollinen – ja tässä koen vapauden.

Synergiaa yritysten ja ihmisten välillä

Se, että valitsimme uudeksi osaomistajaksi Accountorin, on monen vuoden matkan tulos. Tietysti viime kädessä päätös syntyi siitä, että löysimme liiketoimintaamme synergian. Mutta kantava voima tässäkin olivat ihmiset. Löysimme yhteisen vision, yhteisen unelman, jonka pohjalta ponnistaa eteenpäin kohti tulevaisuutta.

Niillä, jotka tuntevat Accountorin, on usein aika selkeä tunneside siihen. Minun mielestäni Accountor on jotain, mistä me suomalaiset voimme olla ylpeitä. Se on kahdessakymmenessä vuodessa noussut pienestä kirjanpitopajasta Pohjoismaiden suurimmaksi tili-, hallinto- ja ohjelmistopalveluiden tarjoajaksi. Se on siis suurempi, kuin yksikään vastaava toimija Ruotsissa, Tanskassa tai Norjassa. Hyvä Suomi!

Samassa perheessä Isoltan kanssa ovat nyt sellaiset toimijat kuin ProCountor, Tikon (yhteisellä nimellä Finago) ja eTasku. Yhteensä näihin palveluihin liittyy yli 120 000 suomalaisen yrityksen kirjanpito. Jos sinun kirjanpitosi ei ole jo näissä tuotteissa, niin todennäköisesti yrittäjäkollegasi kirjanpito jo on. Vaikka Accountor itsekin tarjoaa tilitoimistopalveluita, sen tärkeimpiä kumppaneita ovat muut tilitoimistot – sinunkin tilitoimistosi.

Sinua palveleva yritys, Isolta, on edelleen Isolta. Samat tutut ihmiset ja tuotteet. Palvelemme edelleen pienyrityksiä, se on asia, jonka todella osaamme. Uusi tilanne uusien yhteistyökumppaneiden kanssa antaa kuitenkin eväitä tarjota uusia palveluita, ja tästä kerron seuraavaksi.

Tulevaisuuden palvelut

Accountor-yhteistyön myötä meillä on mahdollisuus palvella pienyrityksiä vieläkin paremmin ja kokonaisvaltaisemmin aina tilitoimistopalveluista alkaen. Integroimalla palvelumme tiiviisti taloushallinnon sähköisten ohjelmistojen kanssa voimme tarjota yksinyrittäjille, ammatinharjoittajille ja pienyrityksille uusia mahdollisuuksia päästä eroon manuaalisista työvaiheista.

Kiinteähintainen kirjanpitopalvelu

Olemme jo viime talvesta asti pilotoineet yhteistyötä kiinteähintaisen Accountor Go -kirjanpitopalvelun kanssa. Sen avulla voit hoitaa yrityksesi myynti- sekä ostopuolen, kuittien käsittelyn ja raportoinnin. Mukana tulee myös ammattitaitoinen kirjanpitäjä.

Lue lisää Accountor Go -palvelusta

Sooloyrittäjän taloushallinto

Lisäksi olemme kehittämässä yhdessä Finagon kanssa uutta, yksinyrittäjille suunniteltua taloushallinnon kokonaisuutta, Procountor Soloa. Se on tuotekokonaisuus, jossa yrittäjä hoitaa myynnit, ostolaskut, kulut ja kuitit erityisesti hänelle suunnitellulla ohjelmistolla.

Kirjanpitäjä saa aineistot valmiiksi käsiteltyinä omaan, hänelle tuttuun Procountor-ympäristöönsä. Kaikki materiaalit liikkuvat täysin sähköisesti, joten voit unohtaa turhan papereiden pyörittelyn, kuittijenkan ja ostolaskuhumpan.

Lue lisää Procountor Solosta

Tulevaisuus näyttää siis erittäin mielenkiintoiselta! Kehitämme palveluita käyttäjiämme kuunnellen, joten ota yhteyttä suoraan minuun tai asiakaspalvelutiimiimme, jos haluat kuulla lisää uusista palveluista tai mikäli sinulla on palautetta tai kehitysehdotuksia.

Mukavaa talvea toivottaen,
Mikko Ilomäki

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää