Tuotteistaminen: Joni Pakanen

Taikurina Joni Pakanen myy yrityksille viihdepalveluita kuten esityksiä ja show-kokonaisuuksia. Joni pyrkii saamaan kaikki tapahtumat ja palvelut kulkemaan oman brändinsä alla. Tavoitteena on, että asiakkaat mieltävät palvelut nimenomaan Jonin tyylisiksi ohjelmiksi.

Jonin asiakaskunta koostuu niin isoista kuin pienistäkin yrityksistä sekä ohjelmatoimistoista, jotka myyvät Jonin palveluita yrityksille. Joni tekee ohjelmia myös englanniksi, joten osa asiakkaista on kansainvälisiä yrityksiä. Yritykset hakevat tapahtumiinsa (pikkujoulut, virkistyspäivät) jotain hauskaa, viihteellistä ja ehkä hieman yllättävää ohjelmaa. Yhteydenpidot asiakkailta tulee suositusten kautta. Asiakkailla on ongelma saada tapahtumaansa viihteellistä ohjelmaa ja Joni tarjoaa ratkaisua ongelmaan palveluidensa kautta.

Yksityiasiakkaat ovat myös Jonin kohderyhmää itse tuottamissaan palveluissa ja projekteissa. Kuluttajille pyritään myymään lippuja Jonin tapahtumiin ja näytöksiin. Kuluttajapuolella asiakaskunta keskittyy aikuisiin.

Kilpailijoistaa Joni pyrkii erottautumaan oman brändinsä kautta. Joni tuo esiin omaa esintymis- ja viihdyttämistapaansa ja pyrkii jäämään asiakkaiden mieleen sitä kautta. Kaikki esitykset ja projektit on aina mietitty tarkaan niin, että ne sopivat Joni brändin alle sekä laadultaan että tyyliltään. Esimerkkinä Jonin tyylistä erottautua kilpailijoistaan on tapa yhdistää komiikkaa ja taikuutta eli tehdä stand up -taikuutta.

Hyvänä lähtökohtana tuotteistamiselle Joni pitää tärkeänä selvittää omat erityisosaamisalueet. Mitä paremmin tunnet omat tuotteesi ja palvelut sitä paremmin pystyt vertailemaan niitä kilpailijoiden tarjontaan ja erottautumaan niistä. Täytyy tehdä selkeäksi itselleen jo alkuvaiheessa, mitä omalta brändiltään haluaa ja kehitt’ää sitä haluttuun suuntaan.

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää