Yrittäjätarina: Vihersisustus Hetki

livepicture-kasvitaulu-vihersisustus-hetki

Taustaa

Kun meillä Isoltassa saatiin uudet upeat toimitilat Helsingin keskustassa valmiiksi, oli tunne tiloissa jopa liiankin hieno. Kaikki oli niin viimeisen päälle, että jotain kodikasta uupui. Tästä tunteesta on hyvä aloittaa tämä tarina. Tämä on tarina yrittäjästä, joka riensi apuun ja pelasti päivän. Niinkuin kaikki hyvät yrittäjät tekevät joka ikinen päivä!

Isoltan tupaantuliaispikkujoulukevätjuhlissa keskustelimme vihersistustuksesta muutaman vieraan ja läheisen asiakkaamme kanssa. Olimme jo pyytäneet tarjousta huipputeknisistä viherseinistä ja kokonaisvaltaisesta vihersisustuksesta isolta alan yritykseltä. Huonoin tuloksin. Yksi viherseinän pala olisi syönyt koko budjettimme ja tunnetulta vihersisustusyritykseltä emme saaneet edes tarjousta, vaikka sellainen luvattiin.

Oli selvää, että parhaiten asian hoitaisi ammattitaitoinen yrittäjä, jolle projekti olisi kiinnostava ja joka arvostaisi meitä asiakkaanaan. Onneksi tuparivieraamme tiesi juuri sellaisen. Hänen asiakkaansa Tiinan, joka oli juuri perustanut oman yrityksen toimittuaan pitkään työntekijänä samalla alalla. Mahtava ajoitus meidän kannalta! Samantien tapaamista, tarjouspyyntöä, vihersisustussuunnitelmaa ja sen pohjalta tilausta tekemään.

Tiinan kanssa saimme heti tunteen, että meitä kuunnellaan ja palvellaan. Niinkuin vain aidossa auttamistarkoituksessa toimiva voi antaa. Erityisesti mieleemme suunnitelmavaiheesta jäi kun Tiina uskalsi jämäkästi mutta kohteliaasti kertoa omien toiveidemme olevan huono ratkaisu ja sen sijaan osasi perustella paremman. Tosiammattilaisen tunnistaa siitä, että hän luottaa ammattitaitoonsa ja uskaltaa kertoa kun asiakas on väärässä. Muutenhan mekin asiakkaana olisimme voineet tehdä kaiken itse.

Mutta koska Tiina oli yrittäjä ja koska osasi rakentaa meihin luottamuksen hänen osaamisestaan, tilasimme häneltä palveluita mielellämme. Mutta miten Tiinasta tuli yrittäjä?

neuvotteluhuone-ennen-ja-jälkeen

Miksi sinusta tuli juuri oman alasi yrittäjä?

Nuorena ajattelin, että kutsumukseni on lähteä hoitoalalle. Minusta tuli kuitenkin vihersisustaja-hortonomi ja yrittäjä. Jälkeenpäin olen huomannut, että hyvin samojen arvojen ja teemojen ympärille urani rakentui, vaikkei minusta hoitajaa tullutkaan. Me ihmiset tarvitsemme kasveja voidaksemme hyvin. Vihersisustuspalveluiden kautta pääsen tiimini kanssa auttamaan ihmisiä ja kasveja voimaan paremmin, ja se tekee tästä työstä todella palkitsevaa.

Halu kiireettömyyteen asiakkaan kohtaamisessa ja tinkimättömyyteen työn laadussa ovat Vihersisustus Hetken synnyn taustalla. Vuosien varrella olen huomannut, että asiakkaan tarpeisiin perehtymiselle tulee olla riittävästi aikaa, jotta päästään parhaisiin tuloksiin. Oma yritys, jossa projektit tehdään parhaan osaamiseni mukaan tuntui luontevalta tavalta kehittyä ammattilaisena.

Mitä yrityksesi tekee ja keitä ovat sen asiakkaat?

Vihersisustus Hetki on olemassa auttaakseen yksityishenkilöitä ja yrityksiä löytämään tarpeisiin parhaiten sopivat viherratkaisut sisälle ja ulos.

Mistä pidät työssäsi eniten?

On etuoikeus saada viettää päivät kauniiden asioiden ympäröimänä ja nähdä, miten ihmisten silmät syttyvät loistamaan sen äärellä, mitä vihersisustamisella saadaan aikaan.

Vihersisustus-tyotila

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää