Yrittäjätarina: Toimistotyöstä täyskäännös villiyrttien kelopuiden ja Nuuksion luonnon kanssa työskentelyyn


Saatat sinäkin samaistua luontomatkailuyrittäjä Annu Huotarin tarinaan. Toimistotyö alkoi ahdistaa ja jotain muuta oli keksittävä. Niin kuin monella muullakin yrittäjällä on käynyt, löytyi ratkaisu omista kiinnostuksen kohteista. Tutustuimme Annuun alunperin jo vuonna 2013 hänen ottaessa ohjelmamme käyttöön. Useita vuosia myöhemmin meille tuli mahdollisuus haastatella Annua tähän artikkeliin.

Kertoisitko Annu alkuun hieman itsestäsi?

Olen koulutukseltani restonomi sekä luonto- ja eräopas. Asumme perheeni kanssa Tervalammen kylässä Vihdissä meillä on kolme teini-ikäistä poikaa lisäksi koira ja kolme kissaa. Harrastan villiyrttejä, luonnossaliikkumista, kuntosalillakäyntiä sekä keramiikkaa.

Annu Huotari

Ja olet työskennellyt aiemminkin matkailun parissa?

Olen toiminut aiemmin liikematkatoimistossa eri tehtävissä. Koko työurani olen toiminut matkailualalla.

Miksi päätit, että haluat perustaa yrityksen?

“...toimistossa istuminen ei enää ollut se mitä haluan tehdä loppuelämäni.”

Olen tehnyt työuraa matkailualalla ja noin 16 vuotta sitten alkoi tuntua siltä, että toimistossa istuminen ei enää ollut se mitä haluan tehdä loppuelämäni. Perheyrityksessämme oli aika tehdä sukupolvenvaihdos. Koska minulla oli matkailualan tuntemusta päätettiin, että minä jätän päivätyöni ja siirryn perheyritykseemme täysipäiväisesti. Tämän jälkeen myös sisareni Kaisa on siirtynyt meille töihin. Suoritin luonto- ja eräoppaan ammattitutkinnon 8 vuotta sitten, joten olen voinut hyödyntää sitä osaamista myös yrittämisessä.

Mitä yrityksenne tekee ja keitä ovat sen asiakkaat?

Hawkhill on luontomatkailuyritys, joka tarjoaa korkeatasoista huvila- ja mökkimajoitusta Nuuksion kansallispuiston kupeessa Vihdissä. Tarjoamme vapaa-ajan matkustajille majoitustiloja. Yritysasiakkaille tarjoamme myös kokouspalveluita kolmessa kokoushuvilassamme. Lisäksi järjestämme työhyvinvointipäiviin ohjelmaa asiakkaan toiveiden mukaan mm. saunomista, patikkaretkiä, eräkokkausta nuotiolla, villiyrttiretkiä ja lisäksi tarjoamme laajasti yhteistyökumppaneidemme luontopalveluita.

Hawkhill

Mistä pidät työssäsi eniten?

Olen iloinen kun olemme saaneet sisarusteni kanssa vietyä perheyritystämme eteenpäin ja luoneet puitteet joista olemme saaneet paljon kiitosta myös kansainvälisiltä asiakkailta. Pidän siitä että saan liikkua luonnossa päivittäin, olla luova ja voimme hyvin nopeastikin luoda uusia tuotteita oman kiinnostuksen ja asiakkaiden toiveiden mukaan.

“Ei saa tehdä liian kiireellä ja se minkä tekee pitää tehdä kunnolla.”

Mitä haasteita olet onnistunut jo ratkaisemaan yrityksessäsi, joita toivot muiden osaavan välttää?

Yrittämisen alussa sunnitttelin tuotteet liian monimutkaisiksi. Ajattelin, että pitää olla monia tuotteita yhdistettynä samaan pakettiin. Nyt olen alkanut ymmärtämään että yksinkertainen on parasta. Ei saa tehdä liian kiireellä ja se minkä tekee pitää tehdä kunnolla. Joka paikkaan ei tarvitse ehtiä mukaan (vaikka verkostoituminenkin on toki tosi tärkeää). On osattava pitää myös vapaata ja huolehtia perheestä ja omasta jaksamisesta.

Hawkhill

Miten Isolta on voinut olla apunasi yrittäjyydessä?

Isoltan järjestelmä on ollut meillä käytössä noin viisi vuotta. Olemme olleet todella tyytyväisä ja olen suositellut sitä monelle uudelle yrittäjälle . Tärkeää on helppokäyttöisyys. Ei tarvitse joka asiaan lukea ohjetta jostain, vaan systeemi toimii kuten sen olettaa toimivan.

Kiitos Annu haastattelusta! On ilo tuntea kaltaisiasi yrittäjiä!

Annu Huotari

Hawkhill https://www.hawkhill.fi/

Ota käyttöön ilmainen laskutusohjelma

Arkhimedes-laskutusohjelma

Hallitse myyntejäsi ja asiakkuuksiasi ilmaisella Isolta Arkhimedes-laskutusohjelmalla. Maksa vasta laskumääräsi kasvaessa.

Ota heti käyttöön tai Lue lisää