Isolta yrityksenä

Me Isoltalaiset haluamme auttaa yrittäjiä keskittymään olennaiseen ja tekemään kestävämpää liiketoimintaa.

Olemme suomalainen vakavarainen ohjelmistoyritys ja kehitämme laskutusohjelmaa nimeltä Arkhimedes. Asiakkaanamme on yli 30 000 yritystä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Saksassa.

Isoltan kulttuuri

Meillä Isoltalla kaikki ovat tasavertaisia. Kaikilla isoltalaisille, työharjoittelijasta konkariin, annetaan vastuuta, jota pääsee vapaasti toteuttamaan. Työskentelymme nojaa neljään peruspilariin: vapauteen, vastuuseen, valmentamiseen ja visioon.

Vapaus

Lue lisää

Uskomme, että kun ihminen saa itse valita tapansa työskennellä, hän on motivoitunut, sitoutunut ja hänen todellinen potentiaalinsa pääsee esille. Jokainen ihminen on erilainen ja erilaisuus yhdessä synnyttää innostavaa ilmapiiriä, luovuutta ja innovaatioita.

Vapaus ei ole vain inhimillisesti tärkeää vaan se on Isoltan liiketoiminnan kulmakivi. Kun asiakaspalvelija on vapaa, hän voi käyttää omaa luovuuttaan tarjota paras mahdollinen asiakaspalvelu. Kun ohjelmistokehittäjät ovat vapaita, he kehittävät ohjelmia, joita itsekin haluavat käyttää ja suositella.

Vastuu

Lue lisää

Vältämme yrityksessä hierarkioita ja ulkopuolelta annettuja sääntöjä. Jokaisella on kuitenkin yksi tai useampi vastuualue. Vastuualueen tulee perustua työntekijän omiin tavoitteisiin ja vahvuuksiin.

Vastuun määrittelemme siten, että se tuottaa ajan mittaan arvokasta osaamista myös työntekijälle itselleen. Osaamisella tulee olla arvoa tilanteesta ja jopa työpaikasta riippumatta. Kannustamme siis menestymään ihmisinä, ei vain yrityksen työntekijöinä.

Valmentaminen

Lue lisää

Kehitämme osaamista ja jaamme sitä erityisesti valmentamisen kautta. Emme käskytä, vaan annamme tilaa itse oppia ja oivaltaa.

Jokainen Isoltassa työskentelevä on sekä valmentaja että valmennettava. Olemme siis samalla sekä johtajia että oppipoikia/tyttöjä. Emme ole koskaan valmiita – mutta toisaalta haluamme huipulle ja meillä jokaisella on aina jotain annettavaa toisillemme.

Visio

Lue lisää

Isoltalaisten tavoitteena on auttaa sekä pienyrityksiä että näiden tilitoimistoja. Haluamme, että yrittäjän ja kirjanpitäjän hallinto sujuu helposti ja vaivattomasti. Hyvällä palvelulla ja toimivilla työkaluilla säästyy myös aikaa ja rahaa.

Kun visioon yhdistyvät Isoltan keskeisimmät arvot, vastuu, vapaus ja valmentaminen, syntyy vahva ja luova työyhteisö, jolla on yhteinen tavoite: tehdä asiakkaamme elämästä ja hallinnosta helpompaa. Palvelu ei ole koskaan valmis, visio täydellisestä palvelusta täydentyy jatkuvasti, asiakasta kuunnellen.

Tarinamme

Tämän päivän Isolta Arkhimedes on kymmenien tuhansien asiakkaiden käyttämä palvelu, mutta alkutaipaleelle on mahtunut monenlaista. Ensimmäiset toimitilamme sijaitsivat putkilaitevarastossa! Jokaiselle yrittäjälle oman yrityksen kasvun tarina on tärkeä, niin myös meille. Alla kerromme sen sinullekin.

Kuokka iskettiin maahan elokuussa 2001. Lapsuudenkaverit, vastikään 20 vuotta täyttäneet Mikko Salo ja Mikko Ilomäki elivät maailmassa, jossa internet teki tuloaan. Laskutusohjelmat olivat kankeita ja kalliita, niissä oli valtavasti ominaisuuksia, joita pienyrittäjä ei tarvinnut. Mikot näkivät mahdollisuuden uudenlaiselle ohjelmistolle, joka olisi hyvännäköinen, mukava käyttää ja jonka yrittäjä voisi helposti itse ottaa käyttöön internetistä.

Ensimmäiset ohjelmaversiot räätälöitiin muutamalle LVI-alan yritykselle. Mikot huhkivat kotitoimistoissaan, kunnes 2004 he julkaisivat ensimmäinen version Arkhimedeksesta. Ohjelmaa ladattiin sadoittain internetistä. Keskustelupalstoilla ohjelmaa kiiteltiin ja siitä tuli Tietokone-lehdenkin ladatuimpia hyötyohjelmia. Oli tunne, että uurastus olisi tuonut jo palkinnon. Ei vielä rahallista palkintoa, mutta tunnustuksen siitä, että oli tehty jotain hyödyllistä.

Samana vuonna Mikot vuokrasivat ensimmäiset toimitilat. Pienet tulot asettivat rajoitteet: toimitilaksi tuli putkilaitevarasto, josta sai kelvollisen erottamalla siitä verholla 10 neliömetrin toimistotilan. Menot eivät saaneet ylittää tuloja, tämä oli selvää. Tästä periaatteesta pidettiin kiinni aina myöhemminkin.

Ohjelma levisi yhä laajemmalle ja yrityksestä alkoi jo saada leivän. Oli aika ottaa seuraava askel. Vuonna 2006 Suomen Postin entinen henkilöstö- ja varatoimitusjohtaja Juha Kivinen kiinnostui Mikkojen toiminnasta ja ehdotti yhteistyötä. Mikot hyväksyivät ja Juhasta tuli – ei vain hallituksen puheenjohtaja – vaan samalla koko yrityksen korvaamaton isähahmo. Juha, kokenut konkari, ja innokkaat nuorukaiset päättivät yhdessä lähteä valloittamaan maailmaa.

Yhtiön toiseksi henkiseksi kodiksi tuli Saarenmaa Virossa. Siellä, ikivanhojen tuulimyllyjen inspiroimana luotiin yhtiölle nimi, suunta ja tavoitteet. Yhtiön logoon valittiin tietenkin tuulimylly. Tuulimyllyn neljä lapaa kuvastivat yhtiön neljää periaatetta: sitoutumista, osaamista, asiakaslähtöisyyttä ja toimivia ratkaisuja.

Vielä samana vuonna Mikot tekivät ensimmäisen rekrytoinnin. Salo oli visuaalinen henkilö, Ilomäki tekninen, kolmanneksi tarvittiin vielä myynti- ja markkinaosaamista. Nuoresta markkinointiapulaisesta, Reino Meriläisestä tuli myyntimies, sittemmin myyntipäällikkö ja lopulta markkinointijohtaja. Nyt Reino on Isoltassa osakkaana ja hän toimii useissa pienyrittäjyyteen liittyvässä luottamustehtävässä, esimerkiksi Vantaan uusyrityskeskuksen hallituksen puheenjohtajana ja YritysHelsingin hallituksen jäsenenä.

Kasvu jatkui tasaiseen tahtiin. Joka vuosi rekrytoitiin keskimäärin yksi henkilö lisää. Asiakasmäärät nousivat sadoista tuhansiin ja lopulta kymmeniin tuhansiin.

Vuonna 2017 yhtiö työllistää 15 henkeä. Mikot ja Reino työskentelevät yhtiössä edelleen yhtiössä yrittäjinä ja yhtiö on kokonaan suomalaisten yksityishenkilöiden omistuksessa. Yhtiö toimii viidessä maassa, Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa ja Latviassa.

Isoltassa arvoja on auttaminen, avoimuus, rehellisyys, vapaus, luottamus, uteliaisuus, oppiminen, tasavertaisuus ja kunnioitus. Isoltan henkilöstö on kuin yhtä perhettä. Se menestyy kansainvälisessä kilpailukentässä vain hyvällä tiimihengellä ja saumattomalla tiimityöskentelyllä.

Tapahtumia vuosien varrelta:

 • 2001 Arkhimedes-ohjelman kehittäminen alkaa
 • 2002 Arkhimedes käyttöön muutamalle LVI-alan yritykselle
 • 2003 Yhtiö perustetaan avoimena yhtiönä
 • 2004 Arkhimedes 1.0 julkaistaan, ensin Windows-, sitten myös Mac-versiona
 • 2006 Yhtiömuodoksi osakeyhtiö
 • 2008 Verkkolaskut lanseerataan osana ohjelmaa yhteistyössä Maventan kanssa
 • 2008 Käyttäjiä 5 000
 • 2009 Etera ja Uusyrityskeskukset valitsevat Isoltan vuoden sähköisimmäksi yritykseksi
 • 2010 Käyttäjiä 10 000
 • 2012 Käyttäjiä 20 000
 • 2013 Arkhimedes Online julkaistaan, palvelu avataan myös Virossa
 • 2013 Verkkolaskut lanseerataan Isoltan verkkolaskupalveluna yhteistyössä Baswaren kanssa
 • 2015 Käyttäjiä 30 000. Palvelu avataan Saksassa ja Latviassa
 • 2016 Palvelu avataan Ruotsissa

Isoltalaiset

Olemme toimineet suomalaisten yrittäjien parissa jo yli 15 vuotta ja yrittäjyys on sydämemme asia. Tehtävämme on kysyä, kuunnella ja auttaa – kehittää palvelua sinun toiveidesi mukaan.

Isolta

Tule meille töihin!

Etsimme jatkuvasti tiimiimme uusia vahvistuksia, joilla on loppumaton halu oppia, intohimo toimia mikro- ja pienyrityskentässä, sekä osaamista viedä meidät yrityksenä seuraavalle tasolle. Oli kyse sitten teknisestä osaamisesta, markkinoinnista, asiakaspalvelusta, kansainvälistymisestä...

Tällä hetkellä etsimme:

Yhteys- ja laskutustiedot

Yhteystiedot

Posti- ja käyntiosoite
Isolta Oy
Kalevankatu 4
00100 HELSINKI

Puhelin ja sähköposti
0207 – 1817 10
info@isolta.fi
etunimi.sukunimi@isolta.fi

Laskutusosoite

Verkkolaskuosoite: 003718540478
Operaattori: OpusCapita Group Oy
Välittäjän tunnus: E204503

Postiosoite skannausta varten:
Postilokero: 90060
Postinumero: 00063
Paikkakunta: LASKUNET

Tunnukset ja pankkitilit

Y-tunnus: 1854047-8

Pankkitili:
Maksun saaja: Isolta Oy
Pankki: Nordea
IBAN: FI63 1478 3000 7135 08
BIC: NDEAFIHH

Suomalainen vakavarainen yritys

Me olemme luottokelpoinen yritys Bisnode rating järjestelmän mukaan. Bisnode rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä.
Suomalaista osaamista

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä tämän lomakkeen avulla, vastaamme viestiisi mahdollisimman nopeasti