Gratis fakturamall i Excel eller ett gratis faktureringsprogram?

Vi tycker att varje företagare ska ha tillgång till fungerande och ändamålsenliga verktyg. Vi erbjuder dig ett gratis faktureringsprogram, som används av tusentals nöjda företagare, eller alternativt en behändig fakturamall i Excel.

Gratis faktureringsprogram

 • Klara, tydliga fakturamallar
 • Obegränsad användningstid
 • Fakturorna förvarade i god ordning
 • Automatisk fakturanumrering
 • Möjlighet till e-fakturering
 • Fakturaförteckning
 • Standardinställningar för fakturering

Varför erbjuder vi ett gratis faktureringsprogram?

Gratis fakturamall i Excel

 • Färdig mall för faktura
 • Kopiera fakturamallen till ny faktura
 • Möjlighet att modifiera fakturamallen

Varför erbjuder vi ett gratis faktureringsprogram

Vi vill att varje företagare ska ha möjlighet att använda ett verktyg som är avsett för fakturering. Du kan använda gratisversionen av Isolta avgiftsfritt med små fakturamängder. När din kund- och fakturamängd ökar, kan du utvidga till de avgiftsbelagda versionerna. Detta gör att vi kan erbjuda ett gratis program som uppfyller de grundläggande behoven för fakturering.

Vi har jobbat med företagare i över 15 år. Att driva eget är vår hjärtesak. Vår uppgift är att fråga, lyssna och hjälpa – att utveckla tjänsten enligt dina önskemål.

Gratis faktureringsprogram — betala först när din försäljning ökar.

Gratis faktureringsprogram för dig som fakturerar sporadiskt. Priserna anpassade till varje företagares behov.

Faktureringsperiod:

Fakturering Skapa och sänd dina fakturor enkelt och behändigt. Du kan bl.a. använda olika fakturamallar och streckkod.

Fordringar Du ser en lista på alla öppna, förfallna och betalda fakturor med ett enda ögonkast.

Påminnelser Lägg till påminnelsekostnaderna, dröjsmålsräntan och skicka betalningspåminnelsen till din kund antingen själv eller elektroniskt.

Försäljningsrapporter Med rapporterings- och sökfunktionerna vet du hur det går för ditt företag. Skicka rapporten även till din bokförare!

Kundhantering För bok över dina kunders köp, er kontakt och de saker du lovat dina kunder.

Produktregister Lägg till timpriser, produkter och tjänster i produktregistret och använd dem behändigt i samband med faktureringen.

Offerter Skapa en offert på basen av ett fakturautkast.

Gratis kundsupport Vårt strålande team hjälper dig vid varje steg av användningen.

E-post och PDF-faktura per faktura Skicka fakturan till mottagarens e-post direkt från programmet, eller ladda ner fakturan som PDF -fil och skriv ut / skicka själv.

E-faktura till företag per faktura Skicka fakturan som e-faktura direkt till mottagarens leverantörsfakturasystem.

E-faktura till konsumenter per faktura Skicka fakturan som e-faktura direkt till mottagarens MobilePay-konto.

Inköpsfaktura per mottagen faktura Mottag leverantörsfakturor som e-fakturor via Isolta.

Utskriftstjänst per faktura Vi skriver ut fakturan och skickar den till kunden per post. Du trycker “Skicka faktura” inne i programmet och kunden får fakturan till i brevlåda.

Kontroll av betalningsanmärkningar Se om kunden har anmärkningar om betalningsstörning i Bisnodes företagsregister.

Löner per betalad lön Betala löner åt dig själv eller dina anställda enkelt direkt i Isolta. Du betalar endast en avgift och tjänsten sköter alla anmälningar och betalningar till myndigheterna för dig.

Indrivningstjänst per faktura Skicka en förfallen faktura till en professionell indrivningsbyrå för indrivning.

Betalningsuppföljning per faktura Låt oss sköta betalningsuppföljningen av dina fakturor. Påminnelser och indrivning av förfallna fakturor ingår i tjänsten.

Fakturafinansiering per faktura Du får dina pengar genast efter att du skickat iväg fakturan. Fakturafordran fungerar som finansieringens säkerhet.

Starter

Du får Isolta och alla dess funktioner gratis när du fakturerar under 10 fakturor om året. När ditt företag och behoven växer, kan du utvidga till en avgiftsbelagd version. E-fakturor, utskriftstjänst, kontroll av betalningsanmärkningar och indrivning är transaktionsbaserade tilläggstjänster som vi debiterar för skilt.

Du kan tjäna ihop fler gratis fakturor genom att rekommendera Isolta till dina bekanta. För varje rekommendation som leder till att din bekant börjar använda Isolta, får ni båda 5 gratis fakturor till att skicka iväg.

0

/ Månad

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

1,00 €

Pris enligt fakturans summa och betalningsvillkor.

Pro

Du fakturerar obegränsat och har tillgång till Isoltas alla mångsidiga funktioner. Du kan välja faktureringsperiod enligt det som passar dig bäst 1, 3 eller 12 månader. Beställningen förnyas automatiskt om du inte säger upp avtalet innan faktureringsperioden förnyas.

E-fakturor, utskriftstjänst, kontroll av betalningsanmärkningar och indrivning är transaktionsbaserade tilläggstjänster som vi debiterar för skilt.

12,00

/ Månad + Moms

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

1,00 €

Pris enligt fakturans summa och betalningsvillkor.

Premium

Premium -versionen är det allra smidigaste alternativet för dig. Premium inkluderar alla Isoltas funktioner utan begränsningar samt Isolta Betalningsuppföljning, som ger dig möjligheten att bli av med fakturornas betalningsuppföljning helt och hållet.

E-fakturor, utskriftstjänst, kontroll av betalningsanmärkningar, indrivning och betalningsuppföljning är transaktionsbaserade tilläggstjänster som vi debiterar för skilt.

22,00

/ Månad + Moms

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

0,35€

0,35 €

Varför är Isolta ett gratis faktureringsprogram?

Du binder dig inte. Inget kreditkort behövs.

Enkel fakturering med ett faktureringsprogram

Det är lätt att fakturera. Skriv in kunden, lägg till de produkter eller tjänster som du sålt och skicka iväg. Programmet tar automatiskt hand om faktura- och referensnumreringen samt erbjuder dig möjligheten att skapa fakturor på olika språk. Utöver detta kan du välja vill du skicka fakturorna utprintade på papper eller elektroniskt.

Ta en titt på videon till höger och se hur du gör en faktura med gratisversionen av Isolta.

Du binder dig inte. Inget kreditkort behövs.

Jag uppskattar er tjänst så mycket att jag springer runt och visar den till alla.

Jannik Svensson
JS SolidTrade Ab

Bara tanken att fakturera utan Isolta ger mig huvudvärk! Jag uppskattar att Isolta är enkelt och att jag har all information om mina kunder på ett ställe.

Mira Rosenberg
Fitness4U

Mycket nöjd med ert faktureringsprogram! Snabb och bra service de gånger jag funderat över något. Väldigt prisvärt program och rekommenderar er åt andra också i framtiden!

Anna Hultholm
Triaxe Oy Ab

Så här använder du fakturamallen i Excel

 1. Ladda ner och spara fakturamallen på din dator och öppna den i Excel.
 2. Fyll i uppgifterna för ditt företag i fälten E3, E4 och E5 och ersätt Isolta logon med din egen logo. Alternativt ta bort logon.
 3. Ange ett löpande fakturanummer till varje faktura (fält L6) och ett referensnummer från referensnummerlistan som du fått från banken (fält F54).
 4. Fyll i de andra grundläggande inställningarna för varje faktura såsom betalningsvillkor, leveransdatum etc.
 5. Ange vid behov en redogörelse för det du fakturerar i fält C17.
 6. Fyll i fakturaraderna med de uppgifter du vill ha i dem. På basen av mängden (kolumn H), skattefria enhetspriset (kolumn J) och Moms-procenten (kolumn K) räknas det totala priset (kolmn L) samt skattespecifikationen i fakturaunderlagets nedre kant.
 7. Printa ut eller spara fakturan som PDF-fil och skicka den till din kund antingen per post eller e-post.
 8. Skapa en kopia av varje faktura du gör och spara den som en egen fil försedd med ett fakturanummer.
 9. Arkivera fakturorna i mappar som antingen är kund-, månads-, eller årsspecifika.

För att undvika att fakturamallen går i olag då den används är största delen av kolumnerna låsta. Alla de fält som behöver bearbetas är trots allt öppna. Du kan ta bort låsningen vid behov genom att gå till “Skydda arbetsbok” under mellanbladet “Granska” i Excel.

Skicka din första faktura på några minuter

Skapa ett konto i Isolta gratis! Kreditkortsuppgifter behövs inte och du binder dig inte till något. Prova först eller börja fakturera direkt.

Du binder dig inte. Inget kreditkort behövs.