Ilmainen matkalaskupohja

Jokainen työssään matkustava tietää, kuinka rasittavaa matkalaskujen tekeminen voi olla. Siihen menee paljon aikaa, mikäli matkalaskuohjelman kanssa joutuu painiskelemaan. Isoltan kumppaninakin toimiva eTasku on julkaissut ilmaisen ja helppokäyttöisen matkalaskurin, jotta kukaan ei jättäisi matkalaskua tekemättä vaikeakäyttöisen matkalaskuohjelman vuoksi.

Idea lähti siitä, että selkeä tarve oli jo olemassa – monet kokevat, että yleisesti käytössä olevat matkalaskuohjelmat ovat liian vaikeita käyttää ja matkalaskut jäävät sen vuoksi jopa kokonaan tekemättä. Asia selvisi ohjelmistoyrityksen tekemästä kyselytutkimuksesta, jolla kerättiin alkuvuoden aikana palautetta matkalaskuohjelmistoista suomalaisilta työpaikoilta.

”Huomasimme, että matkalaskut tuottavat laajalti päänvaivaa työssään matkustaville henkilöille. Törmäsimme aiheeseen niin uutisissa kuin sosiaalisessa mediassakin ja kyselytutkimuksemme vahvisti asian. Hankalat matkalaskuohjelmat koituvat työnantajan eduksi ja työntekijän tappioksi. Halusimme tehdä asialle jotain ja kehitimme ilmaisen matkalaskurin”, eTaskun liiketoimintajohtaja Joel Ojala kertoo.

Näin laskuri toimii – aikaa meni alle minuutti!

eTaskun matkalaskuri on ilmainen ja helppokäyttöinen lite-versio eTasku Matka -sovelluksesta.

Toimintaperiaate on yksinkertainen: lomakkeelle syötetään työmatkan tiedot, kuten lähtö- ja paluuaika, ilmaisten aterioiden määrä, matkakohde ja kulkuneuvon rekisteritunnus. Laskuri laskee päivärahat ja kilometrikorvaukset sentilleen oikein, ja laskun voi lopuksi lähettää valitsemaansa sähköpostiosoitteeseen. Laskun tekemiseen menee alle minuutti. Osoitteitakaan ei tarvitse muistaa, sillä sijainnin voi etsiä yrityksen nimellä Google-maps-integraation ansiosta.

”Halusimme auttaa varsinkin satunnaisesti matkalaskuja tekeviä. Matkan tiedot voi naputella lomakkeelle minuutissa, jonka jälkeen ohjelma lähettää valmiin matkalaskun käyttäjän sähköpostiin”, Ojala kertoo.

Käyttäjät helpottuneita – enää ei tarvitse menettää hermojaan matkalaskujen parissa

Ohjelmistoyrityksen keräämän palautteen mukaan matkalaskujen teko eTaskun sovelluksella on helpottanut käyttäjien arkea.

”Aikaisemmin en edes viitsinyt tehdä matkalaskuja omassa yhtiössäni, koska paperisen ajopäiväkirjan täyttäminen oli käytännössä liian jäykkää ja vaivalloista jokapäiväiseen tohinaan. eTaskulla menee niin helposti, että veroetujen hankkiminen tuli taas ajankohtaiseksi”, sanoo Heikki Leikola, Babuino Oy:stä.

”Teen nykyään matkalaskut kuitteineen aina palattuani kotiin, koska se on niin vaivaton juttu. Ennen keräsin kuitteja laukun sivutaskuun viikkoja ja tein sitten laskut yhtenä lauantaina, kesti tunnin tai kaksi ja aina oli jokin kuitti hukassa. Nyt voin myös tarkistaa matka-ja kuittihistorian näppärästi kännykästäni”, kertoo Raimo Räisänen, Forte Kivitalot Oy:stä.

”Ennen en saanut tehtyä niitä lainkaan ja verottaja sai omansa, mutta nykyään oikein odottaa matkaa, kun tietää, että laskun teko ei ole työlästä”, kommentoi Joose Vähäsöyrinki Laatusoitin Oy:stä. Kokeile sinäkin matkalaskuria veloituksetta täällä!