
Kokemuksia Isoltasta - KAREhair
Petriina Reinvald KAREhairista kertoo, miten Isoltan ja eTaskun käyttö ovat helpottaneet yrityksen myyntiedustajien työtä.
Petriina Reinvald KAREhairista kertoo, miten Isoltan ja eTaskun käyttö ovat helpottaneet yrityksen myyntiedustajien työtä.
Jaana Aaltonen kertoo Elinvoimalan toiminnasta ja kokemuksistaan Isoltan sekä eTaskun yhteiskäytöstä yrityksensä taloushallinnon hoidossa.
Laura Sandström kertoo yrityksensä, Sandstrom Events, toiminnasta ja kokemuksistaan Isoltan sekä eTaskun käytöstä yritystoimintansa tukena.
PSD2 (Payment Services Directive 2, eli toinen maksupalveludirektiivi, on Euroopan unionin lainsäädäntö, joka astui voimaan vuonna 2018. Direktiivin tavoitteena on parantaa kuluttajien suojaa, lisätä kilpailua sekä innovaatiota maksupalvelualalla ja helpottaa rajat ylittävää maksuliikennettä EU:n alueella. Tässä blogissa kerromme hieman tarkemmin direktiivistä ja tuomista hyödyistä myös Isoltan asiakkaille.
Oletko sinäkin ikuinen laskutusvirheiden tekijä? Monet meistä kamppailevat laskutusmokien kanssa, mutta ei hätää, sillä apua on saatavilla! On aika lopettaa virheiden tekeminen ja aloittaa laskuttaminen ammattilaisen tavoin.
Älä enää anna laskutusvirheiden hidastaa rahavirtaasi - seuraa näitä vinkkejä ja vältä yleisimmät sudenkuopat!
Verkkolasku tarkoittaa yritykselle tai muulle organisaatiolle lähetettävää sähköistä laskua, joka välittyy vastaanottajalle digitaalisessa ja koneluettavassa muodossa.
Vuonna 2020 voimaan astuneen verkkolaskulain myötä kaikkien suomalaisten yritysten on käytännössä pakko pystyä pyydettäessä lähettämään yritysasiakkailleen lasku verkkolaskuna.
1.1.2023 voimaan astunut yrittäjän eläkelain muutos mietityttää monia pienyrittäjiä. Miten muutokset vaikuttavat yritystoimintaan?
Eläkevakuutuksen työtulon määrittelyä tarkennetaan ja eläkeyhtiötä velvoitetaan jatkossa tarkistamaan yrittäjän työtulot kolmen vuoden välein. Kokosimme artikkeliin yhteenvedon lakimuutoksesta ja sen vaikutuksista pienyrittäjille.
Ilman myyntiä ei ole menestyvää yritystä. Siksi jokaisen aloittavan yrittäjän on syytä pysähtyä pohtimaan, mistä maksavia asiakkaita löytyy ja miksi he ostaisivat tuotteita tai palveluita juuri sinulta. Tähän artikkeliin olemme koonneet aloittaville pienyrittäjille suunnattuja vinkkejä myyntiin ja asiakashankintaan. Artikkelista löytyvillä videoilla yrittäjät jakavat omia neuvojaan myyntityön eri osa-alueisiin.
Kun perustat yrityksen, siitä ei välttämättä tiedä aluksi kuin oma lähipiirisi. Tietoisuutta tulee kuitenkin nopeasti kasvattaa, jotta uudella yritykselläsi on edellytyksiä tehdä myyntiä. Laajassa mittapuussa tätä tietoisuuden lisäämistä ja myynnin edellytysten luomista kutsutaan markkinoinniksi.
Tuotteistamisesta puolestaan puhutaan silloin, kun paketoit tarjoamasi palvelun tai tuotteen mahdollisimman helposti ostettavaan muotoon. Tässä artikkelissa tutustumme lyhyesti olennaisimpiin perusasioihin, jotka aloittavan yrittäjän on hyvä tietää markkinoinnista ja tuotteistamisesta.
Lähetitkö asiakkaallesi laskun, jonka myöhemmin haluat syystä tai toisesta mitätöidä? Tällöin sinun on hyvä tietää, mikä on hyvityslasku ja miten sellainen käytännössä laaditaan.
Tässä artikkelissa vastaamme pienyrittäjien näkökulmasta yleisimpiin hyvityslaskuja koskeviin kysymyksiin. Artikkelista löydät myös hyvityslaskupohjan, jonka voit ladata ilmaiseksi käyttöösi.
Oletko lähettämässä myyntilaskua ulkomaille? Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mitä asioita sinun pitää huomioida, jotta osaat käyttää oikeaa arvonlisäveroprosenttia ja verokohtelukoodia. Samalla opit myös sen, miten raportoit veron oikein arvonlisäveroilmoituksessa. Artikkelissa keskitymme tilanteeseen, jossa myyjänä on Suomessa toimiva yritys. Tällöin noudatetaan Suomen arvonlisäverolainsäädäntöä.
Ohjelmistoyritys Isolta Oy ja sanomaoperaattori Apix Messaging Oy välittävät Suomen ensimmäiset pienyrittäjien kertaluonteiset verkkolaskut suoraan kuluttajien matkapuhelimiin. Verkkolasku on lähetettävissä yli 2 miljoonalle MobilePay-sovellusta käyttävälle suomalaiselle.
Varsinkin yritystoiminnan alkuvaiheessa moni pienyrittäjä haluaa hyödyntää ilmaisia työkaluja niin paljon kuin mahdollista. Tältä sivulta löydät kaikki Isoltan valmiit Excel- ja Word-pohjat sekä muut työkalut, joista voi olla apua yrityksesi laskutukseen ja kirjanpitoon. Voit käyttää niitä täysin ilmaiseksi.
Yrittäjyydessä ja laskuttamisessa tulee paljon vastaan termejä joihin ei välttämättä muuten törmää. Teimme listan yleisimmistä termeistä liittyen yrittäjyyteen ja laskutukseen.
Yrittäjänä saatat löytää itsesi tilanteesta, jossa rahat asiakkaalle lähetetystä laskusta olisi hyvä saada tilille välittömästi. Rahojen nopealle kotiutumiselle voi olla tarvetta etenkin silloin, kun laskutettava summa on iso ja maksuaika pitkä. Nopea ratkaisu ongelmaan on laskurahoitus, johon pääset tutustumaan tarkemmin tässä artikkelissa.
Jos haluat lähettää asiakkaallesi verkkolaskun, tarvitset vastaanottajan verkkolaskuosoitteen ja välittäjän tunnuksen. Jos et tiedä kyseisiä tietoja, voit tarkistaa ne verkkolaskuosoitteistosta. Voit samalla myös tarkista, onko asiakkaallasi ylipäätään valmiutta vastaanottaa ostolaskuja verkkolaskuina. Mutta mitä nämä verkkolaskutiedot ovat? Käydään ne ensin läpi.
Lyhyesti ja tiiviisti: Sinulla pitää olla valmius lähettää laskut verkkolaskuina, jos asiakkaanasi on yrityksiä, kuntia tai Suomen valtio. Laskun vastaanottajan ei enää tarvitse maksaa muilla tavoin saapuneita laskuja, jos he ovat ilmoittaneet vastaanottavansa laskut verkkolaskuna.
Sooloyrittäjille viimeiset viikot ovat tuoneet merkittäviä haasteita ja monella yrityksellä on edessä yrityksen uudelleenrakentaminen.
Verkkolaskujen määrä kasvaa jatkuvasti ja yhä useampi yritys vastaanottaa ostolaskuja vain verkkolaskuina. Isoltalla verkkolaskutus on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. On silti muutamia asioita, jotka on hyvä tietää ennen verkkolaskujen lähettämistä.
Jo tarjousta laadittaessa mutta viimeistään laskua kirjoittaessa on tärkeä tietää mitä verottaja vaatii laskuun merkittäväksi. Laskumerkinnät vaikuttavat myös siihen millä perusteella arvonlisävero lasketaan.
Verkkolaskulaki 2020, tätä kuuluu nyt monelta suunnalta. Siinä on todella asioita, jotka koskettavat meitä kaikkia pienyrittäijä. Palataan siihen myöhemmin.
Kun vuosituhannen alussa rakentelimme laskutusohjelman ensimmäisiä versioita ja pystytimme yritystämme, verkkolasku vilisi käsitteitä: XML, SOAP-kehys, Finvoice jne. “Tämä ei ole pienyrittäjälle”, oli luonnollinen ajatus.
Kuvataiteilija Giannetta Porta tiesi jo pienenä haluavansa luovaan ammattiin. Nelisen vuotta yrittäjänä työskennelleen Portan projektit vaihtelevat laidasta laitaan, mutta kaikkein mieluiten hän kuvittaa lastenkirjoja.
Yrittäjätarina: 52-vuotiaalle Esko Survoselle tulee ensi vuonna täyteen toinen täysi vuosikymmen yrittäjänä. Monipuolisesta työhistoriasta on ollut turkulaiselle suuri apu, sillä metsätöiden lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu työtehtäviä muiltakin toimialoilta.
Fysioterapeutti ja personal trainer Johannes Hesso ryhtyi yrittäjäksi, kun hän halusi tarjota asiakkaille aiempaa yksilöidympiä harjoitteita juuri heille sopivissa olosuhteissa. Työssä parasta ovat tilanteet, joissa jo kertaalleen kipujen takia liikunnan lopettanut asiakas palaa entistä ehompana rakkaan harrastuksensa pariin.
Ostolaskut muodostaa yhden merkittävimmistä yrityksen taloushallinnon ja kirjanpidon osa-alueista. Yrittäjä saa vähentää veronalaisen liiketoiminnan tuloveroista toimintaa varten hankittujen hyödykkeiden arvonlisäveron.
Yrittäjän tarina: Haminan Pyhällössä asuva kotkalaistaustainen Marika Pennanen päätti ryhtyä yrittäjäksi, kun virkapaikka Puolustusvoimien merivalvojana siirtyi kotikonnuilta pääkaupunkiseudulle. Päivät uudella toimialalla venyivät varsinkin alussa pitkiksi, mutta vuosien mittaan Pennanen on oppinut, että aivan joka paikkaan ei tarvitse yrittäjänkään venyä.
Dronejen lennätys on yleistynyt Suomessa nopeasti, mutta harrastustoiminnan lisäksi kauko-ohjattavia lennokkeja ja koptereita hyödynnetään paljon myös ammattikäytössä. Vantaalaisen Viasor Oy:n 31-vuotias perustaja ja toimitusjohtaja Markus Nätti tarjoaa yrityksensä kautta kamerakuvauspalveluja teollisuuden alojen tarpeisiin
Tamperelaisella Teiskon viinitilalla on valmistettu viinejä 1990-luvun lopulta lähtien. Viime vuonna yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, kun Kaisa Auer hyppäsi äitinsä perustaman perheyrityksen ohjaksiin. Yrittäjyydessä naista kiehtovat eritoten työn monipuolisuus sekä asiakkailta tuleva lämmin palaute.
Vaikka yrittäjäksi ryhtyminen tekee sinusta automaattisesti kirjanpitovelvollisen, itsellesi jää runsaasti valinnanvapautta päättää, millä tavalla hoidat taloushallintoosi kuuluvia rutiineja.
Reskontra on osa kirjanpitoa, johon yrityksen tapahtumat on luetteloitu. Myyntireskontra on kirjanpidon väline, johon listataan kaikki yrityksen myyntilaskut. Myyntireskontrassa on siis kaikki avoimet eräpäivää odottavat laskut sekä jo erääntyneet maksamattomat laskut.
Nivalalainen Arttu Kiviniemi perusti yrityksensä KK-Machine Oy:n jo parikymppisenä. Yrittäjävanhempien poikaa ovat aina kiinnostaneet erilaiset koneet, joten omaa toimialaa ei tarvinnut pitkään miettiä.
Menikö laskun eräpäivä, mutta asiakkaan maksua ei näy eikä kuulu? Kyseinen tilanne tulee jonain päivänä eteen lähes kaikille sooloyrittäjille, jotka myyvät tuotteitaan tai palveluitaan laskulla. Tässä artikkelissa avaamme maksuvalvonnan polkua ja käsittelemme lyhyesti perustiedot maksuviivästysten ennaltaehkäisystä sekä maksumuistutus- ja perintäkäytännöistä.
Kuopiolainen Ville Mättö aloitti muutama vuosi sitten yrittäjänä teollisuuden alan asennus- ja kunnossapitotöiden parissa. Yrittäjäksi Mätön ajoi halu päästä takaisin toimistohommista käytännön töihin. Nyt suunnitelmissa on jo yritystoiminnan laajentaminen.
Espoolainen Henkka Hurme Inspirations Oy on toiminut remonttien ja saneerausten parissa jo 17 vuotta. Yrittäjä itse kertoo, että luova nimivalinta antoi liikkumavaraa yrityksen alkuvuosille, jolloin toimiala ei vielä ollut 100-prosenttisesti täsmentynyt.
Laskutuksessa tulee ottaa huomioon verottajan ja lainsäädännön erilaiset vaatimukset. Tässä artikkelissa tarkastellaan arvonlisäverotuksen vaatimuksia, kun liiketoiminnan jonakin osapuolena on ulkomailla toimiva yritys. Lukemalla tämän artikkelin, ymmärrät paremmin laskutuksen ja verotuksen vaatimuksia tavaroita ja/tai palveluita myytäessä tai ostettaessa ulkomailta.
Anna-Maria Virtanen hyppäsi yhdeksän vuotta sitten tuntemattomaan, kun hän yhdessä miehensä kanssa osti Tampereen Kalevassa sijaitsevan palkintoliikkeen liiketoiminnan. Kantavana voimana vuosien varrella ovat olleet asiakkaat, jotka edustavat urheiluseurojen lisäksi muun muassa yrityksiä ja julkishallinnon organisaatioita.
Turvallisuuskoulutuksia järjestävän Rescue Training House Oy:n yrittäjä Harri Karlenius tietää, että turvallisuus on ennen kaikkea asennekysymys. Koulutusalalle hän päätyi aikoinaan ystävänsä pyynnön seurauksena.
Vaikka yrittäjyys olisi sinulle suoranainen intohimo, arvostat todennäköisesti myös sitä, että ahkeruutesi näkyy jossain vaiheessa euroina pankkitililläsi. Ei siis ihme, että palkanmaksuun ja varojen nostamiseen liittyvät käytännöt askarruttavat monia uusia yrittäjiä liiketoiminnan alkuvaiheessa.
Tähän artikkeliin olemme koonneet tiivistetyt perustiedot palkkojen maksamisesta eri yritysmuodoissa. Pääpaino on yksityisissä elinkeinonharjoittajissa ja osakeyhtiöissä, mutta myös muut yritysmuodot sekä kevytyrittäjyys on käyty lyhyesti läpi.
Suomessa rekisteröitiin 2019 aikana yli 14 500 uutta toiminimiyrittäjää. Kyseisen yritysmuodon suosiota ei tarvitse ihmetellä, sillä toiminimen perustaminen onnistuu erittäin nopeasti, helposti ja pienin kustannuksin. Maaliskuusta 2017 alkaen toiminimen perustamisilmoituksen on voinut tehdä sähköisesti verkossa 75 euron hintaan.
Vaikka toiminimiyrittämisen aloittaminen sujuu näinkin ketterästi, ennen hommaan ryhtymistä pitää ottaa huomioon monia asioita. Kenties yksiolennaisimmista seikoista on toiminimen kirjanpito– sen kun voi tehdä joko itse tai antaa asian tilitoimiston hoidettavaksi.
Tamperelainen Kari Larinsaari on tehnyt pitkän uran yrittäjänä hieronnan ja ensiapukoulutusten parissa. Kädentaidon ammattilainen kertoo, että suurin motivaatio työhön löytyy halusta palvella ihmisiä.
Kun oman suosikkilajin harrastusmahdollisuudet kotipaikkakunnalla jättivät toivomisen varaa, Marianne Katila päätti itse tarttua toimeen. Tuloksena syntyi akrobatia- ja tankotanssitunteja Seinäjoella tarjoava Pole and Power.
Varsinais-Suomen Vehmaalla toimiva Verhoomo- ja entisöintiliike Anne Silver viettää kesäkuussa 13-vuotispäiviään. Kysyimme entiseltä ATK-kouluttajalta, miten hän päätyi vanhan käsityöläisammatin pariin ja millaista oppia yrittäjyysvuodet ovat antaneet.
Pirkanmaan Vedenkäsittely Oy:n Hannu Haanpäällä tulee pian täyteen yhdeksän vuotta yrittäjänä. Vuodet oman yrityksen parissa ovat kehittäneet muun muassa paineidensietokykyä, ajankäytön hallintaa sekä fokuksen pitämistä oikeissa asioissa.
Isolta on toiminut pienyrittäjiä palvellen jo yli 15 vuotta ja tuona aikana enemmän kuin 30 000 yrittäjää on valinnut Isoltan palvelut käyttöönsä.
Tänään meillä on ilo kertoa uudesta strategisesta yhteistyöstä, joka tulee mahdollistamaan aiempaa parempia, kattavampia ja monipuolisempia palveluita asiakkaillemme. Luvassa on myös täysin uusia kokonaisuuksia pienyrityskentän kirjanpidon ja taloushallinnon tarpeisiin.
Floramore Oy:n yrittäjä Tanja Lähdeaho on työskennellyt kukkien parissa neljällä eri vuosikymmenellä, joten toimialan muutokset ja haasteet ovat vuosien varrella tulleet erittäin tutuiksi. Asiakkailta tulevaan lämpimään palautteeseen porvoolaisnainen ei silti kyllästy koskaan.
Jo usean vuoden ajan meillä Isoltalaisilla on ollut ilo seurata Marin hyväntuulista yrittäjyyttä. Oikeastaan ihan sieltä alusta saakka. Nyt esittäytyy oiva mahdollisuus myös teille muille tutustua Mariin ja Marin Hyvinvointilaan.
Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus tarkoittaa sitä, että palvelun myynnistä on verovelvollinen ostaja.
Oletko aloittanut yritystoiminnan rakennusalalla ja mietit mikä on käännetty arvonlisävero ja miten sitä sovelletaan vai oletko siinä vaiheessa, että pitäisi lähettää lasku käänteisellä arvonlisäverolla?
Kokosimme sinulle yhteen tärkeimmät asiat käännetystä arvonlisäverosta helposti ymmärrettävään muotoon, jotta sinun ei tarvitse pähkäillä ylimääräistä.
Olen Inkeri Borgman ja toimin Gigle nimisessä startupissa yrittäjänä yhdessä puolisoni Jannen kanssa.
Gigle on palvelu, joka tuo esiintyjät ovellesi napin painalluksella - helppoa kuin taksin tilaaminen. Yrityksille, tapahtumatoimistoille ja yksityishenkilöille tarjoamme siis mahdollisuuden löytää ja ostaa esiintyjän eri tilaisuuksiin. Esiintyjille sekä välittäjätoimijoille tarjoamme digialustan, jossa he saavat palvelunsa esille ja välittömästi ostettavaksi.
"Opiskelijalle hyvä työkokemus on erittäin tärkeä osa oppimisprosessia."
Viiden kuukauden työharjoittelu Isolta Oy:ssa on nyt taputeltu. Kokemusta karttui paljon ja itsevarmuus työelämän suhteen kasvoi.
Miten IT-alalla toiminut ekonomi Harri Rauhanummi päätyikin valokuvausalan ammattilaiseksi ja yrittäjäksi?
Joka kerta, kun joku kysyy sinulta "Mitä teet työksesi?" olet käytännössä “hissipuhelussa.” Kun kysyjä kuulee olevasi yrittäjä, hänen seuraava kysymyksensä on 99% todennäköisyydellä "Mitä yrityksesi tekee?". Näiden kysymysten varalle on siis hyvä olla valmiina lyhyt ja ytimekäs, mahdollisimman kuvaava ja ymmärrettävä vastaus. Eli hissipuhe.
Rakennusala on kiehtova. Alalla on enemmän yrittäjiä suhteessa työntekijöihin kuin melkein millään muulla toimialalla. Miksi? Ehkäpä Rakennus Ruissalo Oy yrittäjä Julius Ruissalo osaa valottaa asiaa oman tarinansa kautta.
At Isolta we take the security of our users and their data very seriously. Whenever Isolta gets a clue of a potential security problem, an investigation is begun.
Artikkeli on kirjoitettu mukaillen Tietosuojavaltuutetun tarjoamaa Rekisteriseloste -pohjaa. Suosittelemme varmistamaan omaan yritykseen ja rekisteriin liittyvät asiat lakimieheltä tai viranomaisilta.
Uusi tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018 ja sen myötä myös me, kuten myös sinä yrittäjä, jouduimme käymään läpi omat tapamme käsitellä ja kerätä henkilötietoa. Tässä artikkelissa avaamme useiten kysyttyjä kysymyksiä siitä miten GDPR vaikuttaa käyttäjiimme ja miten Isolta on valmistautunut uuden tietosuoja-asetuksen voimaantuloon.
Saatavien hidas kierto johtuu valitettavan usein liiketoiminnan harjoittajan hyväntahtoisuudesta. Raha ei kierrä, kun tahtotilaa ei löydy usein turhaan kuviteltuun asiakkaan mielen pahoittamiseen. Joskus ajatellaan, että tietty saatava on intressiltään niin pieni, että sen voi ehkä suorittaa myöhemminkin. Toisaalta saatava saatetaan vastaavasti nähdä niin huomattavana, että katsotaan ymmärrettäväksi, ettei sitä välttämättä voida sovitussa aikataulussa edes maksaa. Kuitenkin laskusaatavankin taustalla on aina jokin sopimus tai sitoumus. Sopimukset on pidettävä -pacta sunt servanda- niin kuin on tapana sanoa.
"Käyttöönotto oli loppujen lopuksi hyvin simppeliä ja se oli hyvin 'straight forward'. Ja sit taas toisaalta mä heitin tän pallon tilitoimiston daamille ja hän katsoi niitä samoja asioita ja hän totesi kanssa, että 'herranjestas täältähän löytää heti nää kaikki asiat'!"
Kannattava ja hallittu kasvu on ollut Isoltan toimintaperiaate perustamisajoista lähtien. Tämän mahdollistavat sitoutunut asiakaspalvelu ja pitkät asiakassuhteet. Jo vuodesta 2014 yhtämittaisesti voimassa oleva AAA-luokitus todistaa, että talous on kunnossa ja toiminta on pitkäjänteistä. Terve talous antaa kestävät edellytykset panostaa tuotekehitykseen ja asiakaspalveluun jatkossakin. Lämmin kiitos asiakkaillemme!
Kaikki aina sanovat, ettei kirjanpitoa voi tehdä itse ja kauhistelevat kuinka joku hölmöyksissään tekee oman kirjanpitonsa. Ne kaikki ovat väärässä.
Sähkö Lux on pääkaupunkiseudulla toimiva, luotettavaa kumppanuutta tarjoava sähköalan yritys. Heidän asiakkaitaan ovat kotitaloudet sekä taloyhtiöt, kiinteistöt ja pienet yritykset.
Isolta-laskutusohjelman käyttäjänä voit ulkoistaa yksittäisten myöhässä olevien laskujen muistuttamisen ja perinnän ammattimaiselle perintätoimistolle.
Suomi täytti tänä vuonna 100 vuotta. Lähdimme selvittämään, minkälaisia yrittäjätarinoita näihin vuosiin mahtuu. Erityisesti meitä kiinnostavat kysymykset: Mistä kaikki alkoi? Mitkä olivat sattumat, toiveet ja halut, jotka ajoivat yrittäjäksi? Tällä tavalla ehkä löydämme jotain ajassa kestävää – mikä oli kantava voima 100 vuotta sitten ja mikä voi vielä kestää seuraavatkin 100 vuotta.
Artikkelisarjassamme suomalaisista yrittäjistä vuorossa haastattelu Personal Trainer Mira Rosenbergin kanssa. Hän jakaa tarinansa siitä miten omiin vahvuuksiin kannattaa luottaa, ennakkoluuloista huolimatta, koska siitä todellakin voi syntyä menestyvä yritys.
Onko sinulla jäänyt joskus rahat saamatta laskusta? Käytätkö paljon aikaa maksumuistutusten lähettämiseen ja saatavien perimiseen? Onko reskontrasi ajan tasalla?
Joni Pakanen on Suomen paras taikuri. Maailmanluokan tekijä, joka laajentaa uraansa myös kansainvälisesti. Mutta ennen kuin “pääsee tekemään temput”, on Joni yrittäjä. Yrittäjänä Jonin on voitettava asiakkaiden luottamus, markkinoitava, myytävä ja hoidettava nk. pakolliset paperihommat. Aivan kuten kaikkien yrittäjien. Tässä artikkelissa tutustutaan taikuri Pakaseen yrittäjänä, ammatinharjoittajana ja hämmästyttävänä hahmona.
Teimme kyselytutkimuksen asiakkaillemme syys-lokakuun 2017 aikana liittyen kirjanpitoon ja taloushallintoon. Halusimme selvittää, löytyykö kirjanpitäjän ja yrittäjän välisestä suhteesta ryppyjä. Tutkimme ongelmakohtia kirjanpidon aineiston kokoamisessa ja sen välittämisessä kirjanpitäjälle. Tämän lisäksi selvitimme millaisia kysymyksiä osapuolilla on toisilleen. Pyrkimyksemme on helpottaa kirjanpitäjän ja yrittäjän välistä yhteistyötä – tähän haimme ajatuksia vastauksista. Vastauksia saimmekin yli 200.
25.5.2018 aletaan soveltaa EU:n uutta tietosuoja-asetusta (lyhenne GDPR eli “General Data Protection Regulation”).
Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Päätimme lähteä selvittämään, minkälaisia yrittäjätarinoita näihin vuosiin mahtuu. Erityisesti meitä kiinnostavat kysymykset: Mistä kaikki alkoi? Mitkä olivat sattumat, toiveet ja halut, jotka ajoivat yrittäjäksi? Tällä tavalla ehkä löydämme jotain, mikä on ajassa kestävää – mikä oli kantava voima 100 vuotta sitten, ja mikä voi vielä kestää seuraavatkin 100 vuotta.
Suomi täyttää tasan puolen vuoden kuluttua 100 vuotta. Päätimme lähteä selvittämään, minkälaisia yrittäjätarinoita näihin vuosiin mahtuu. Erityisesti meitä kiinnostavat kysymykset: Mistä kaikki alkoi? Mitkä oli sattumat, toiveet ja halut, jotka ajoivat yrittäjäksi? Tällä tavalla ehkä löydämme jotain, mikä on ajassa kestävää – mikä oli kantava voima 100 vuotta sitten, ja mikä voi vielä kestää seuraavatkin 100 vuotta.
Laskutus kuuluu niihin asioihin, joihin uuden yrittäjän kannattaa suhtautua säntillisesti heti yritystoiminnan alusta alkaen.
Laskuttamisessa sinun on huomioitava niin verottajan vaatimukset, asiakaskokemus kuin myös oma tarpeesi varmistua rahojen saamisesta. Hyvä laskutusohjelma auttaa sinua kaikissa näissä asioissa.
Tähän artikkeliin olemme koonneet tärkeimpiä perusasioita, jotka jokaisen pienyrittäjän on hyvä ymmärtää laskutuksesta ja siihen liittyvistä käytännöistä.
On uskomattoman virheellisesti yleisesti hyväksyttynä tosiasiana pidetty, että 9/10 startupista epäonnistuu. Kaikista perustetuista yrityksistä toisaalta noin puolet lopettaa toimintansa ensimmäisten vuosien aikana. Samaan aikaan jokainen aloittava yrittäjä ja etenkin kaikki huippukiinnostavaa startuppia rakentavat tiimit uskovat väistämättömään menestykseen. Mikä tässä yhtälössä ei toimi? Miksei jokainen aloittava yritys tai globaaliin skaalautuvuuteen tähtäävä startup voita asiakkaita puolelleen? Tai positiivisen kautta: Mikä tekee voittavan startupin?
Sinun tulisi valita itsellesi viisi liiketoiminnassasi päivittäin tai ainakin viikottain seurattavaa asiaa. Tiedät jo varmasti tässä vaiheessa, että jokaisella yrittäjällä on kirjanpitovelvollisuus ja vastuu yrityksensä kirjanpidon järjestämisestä. Jos et, niin opit sen juuri.
Raha on yritykselle kuin ilmaa, jota yrittäjä hengittää tai kasvun mahdollistavaa vettä, joka yrityksen tilille sataa kun myynti toimii. Myyntisaatavan vastapuoli on ostovelka eli se, mitä olet ostoistasi velkaa.
Asiakaskokemus on mediaseksikäs termi, josta kohistaan nykyään paljon. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa, ja millä eri tavoilla voit siihen yrittäjänä vaikuttaa? Tässä artikkelissa käymme esimerkin avulla läpi, miten asiakkaasi kokemus myymästäsi tuotteesta tai palvelusta muodostuu. Paneudumme myös siihen, kuinka voit rakentaa parempaa asiakaskokemusta selkeän asiakkuudenhallinnan avulla.
Onko asiakkuudenhallinta sinulle epämääräinen kasa Post-it-lappuja tai kryptiset muistiinpanot vihossa? Toivottavasti ei. Jos näin kuitenkin on, seuraavat kahdeksan vinkkiä ovat juuri sinua varten.
Isoltan sähköpostipalvelu on toiminnallisuus, jonka avulla käyttäjämme voivat lähettää laskut suoraan vastaanottajan sähköpostiin.
Isolta luottaa vahvasti kotimaisiin juuriinsa. Isolta Oy kantaa Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnusta osoituksena kotimaisuudesta ja suomalaisesta osaamisesta. Isolta on osa kotimaista osaamista ja palvelua.
Isoltalla voi lähettää sähköisten laskujen mukana liitetiedostoja. Liitteet välitetään joko asiakkaan verkkolaskuosoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen.
Aloittavien yrittäjien kokemuksia jakavassa artikkelisarjan viimeisessä teemassa tutustutaan taloushallinnon arkeen. Artikkelissä käydään läpi mitä yrittäjän taloushallintoon kuuluu. Tarkastellaan mitä yrittäjät pitää oman yrityksen taloudessa tärkeänä ja mistä taloushallinnon rutiinit koostuvat.
1.1.2014 voimaan astuneen kuitintarjoamisvelvollisuuden (”kuittipakko”) myötä kaikista käteis- ja korttimyynneistä on annettava ostajalle maksusuorituksesta kuitti, josta käy ilmi myös myyty tuote tai palvelu. Pelkkä maksupäätekuitti ei siis riitä. Lain tarkoitus on vähentää harmaata taloutta.
Sixones on talousjohtamisen palveluita tarjoava yritys, joka auttaa yrityksiä talouden suunnittelussa, seuraamisessa ja ennustamisessa. Sixonesin toimitusjohtajan Sampo Salmi kertoo mietteitään rahoituskelpoisuudesta ja talousjohtamisesta.
Tämä artikkeli kertoo tärkeimmistä työkaluista, joiden olemassaolosta jokaisen yrittäjän tulisi tietää ja joista usean tulisikin jo olla käytössä.
SEPA:n (Euroopan yhteinen maksuliikennealue) myötä laskuilla on aina näytettävä IBAN-muotoinen tilinumero.