Yrittäjätarina: Treenit vedetään siellä, missä asiakas haluaa

Fysioterapeutti ja personal trainer Johannes Hesso ryhtyi yrittäjäksi, kun hän halusi tarjota asiakkaille aiempaa yksilöidympiä harjoitteita juuri heille sopivissa olosuhteissa. Työssä parasta ovat tilanteet, joissa jo kertaalleen kipujen takia liikunnan lopettanut asiakas palaa entistä ehompana rakkaan harrastuksensa pariin.

Terve, Johannes. Kerro alkuun hieman itsestäsi ja elämäntilanteestasi: kuka olet, mistä tulet ja millaista reittiä pitkin olet päätynyt yrittäjäksi?

Olen Johannes Hesso ja toimin personal training- ja fysioterapiayrittäjänä pääkaupunkiseudulla. Ennen fysioterapeutiksi valmistumista opiskelin itseni maisteriksi Helsingin yliopistosta. Pääaineeni olivat metsäekonomia ja kansantaloustiede.

Olin kuitenkin haaveillut jo pidempään konkreettisesta ja liikuntaan liittyvästä ammatista ja niinpä toteutin haaveeni. Valmistuin fysioterapeutiksi 2009 ja siitä lähtien olen toiminut yrittäjänä.

Lähellä sydäntä ovat liikunta, luonto sekä nykyisin myös maastopyöräily. Kotoa löytyy staffikoira Rauno sekä vaimo Aija.

Millaisia palveluita yrityksesi Innosta personal trainer tarkalleen ottaen tarjoaa ja keitä ovat sen asiakkaat?

Innosta personal trainer valmentaa asiakkaita kohti leveämpää elämää. Meiltä saat personal trainerin ja fysioterapeutin samassa paketissa. Jokaiseen asiakaskyselyyn vastaa personal trainer -lisensoitu fysioterapeutti.

Yhdessä asiakkaan kanssa määrittelemme tilanteen ja teemme alustavan suunnitelman asiakkaan asettaman tavoitteen saavuttamiseksi. Jollakin tavoite on juosta seitsemän tunnin tunturipolkujuoksukilpailu, toisella se voi olla leikatun selän kuntoutus perhokalastuskelpoiseksi kevään aikana.

Miksi ryhdyit yrittäjäksi juuri tälle toimialalle?

Innosta personal trainer syntyi samana vuonna, kun hankimme ensimmäisen koiramme Into-staffin. Inton pohjaton energia ja hyväntuulisuus kirvoitti myös nimeämään firman hänen mukaansa. Yrityksemme visio on luoda leveyttä elämään oikealla tavalla. Treenautamme liikkujia tai liikkumisesta haaveilevia, joilta esimerkiksi selkä- tai polvikipu on aiemmin vienyt mehut.

Olen pystynyt keräämään ympärilleni fysioterapeutteja, jotka saavat aikaan tuloksia siellä, missä asiakas milloinkin haluaa treenata. Ei kuntoklubien pakkojäsenyyksiä vaan järkevää ja monipuolista harjoittelua asiakkaan haluaman tavoitteen saavuttamiseksi.

Mitkä ovat ne asiat tai hetket, joista nautit työssäsi eniten?

Haastaminen ja haastettavana oleminen. Se, kun jo kertaalleen kipujen vuoksi liikkumisen lopettanut asiakas palaa takaisin rakkaan harrastuksen pariin ja hyvä fiilis paistaa hänen kasvoiltaan.

Olen hionut myös konseptin sellaiseksi, että kustannusrakenne pysyy minimaalisena. Se mahdollistaa hyvän korvauksen maksamisen tekijöille!

Oletko yrittäjävuosiesi aikana onnistunut ratkomaan joitakin sellaisia haasteita, joita toivot muiden osaavan välttää?

Itse vihaan säätämistä. Kannattaa ulkoistaa tai suoraviivaistaa kaikki turha, mikä ei välittömästi tai suht välittömästi hyödytä asiakasta, itseäsi tai tekijöitä. Exceliin en ole koskenut 15 vuoteen.

Olen opetellut hakukoneoptimoinnin ja sisällöntuottamisen digiin nollista. Ehkä se akateeminen tausta näkyy myös halussa kirjoittaa ja tuottaa aktiivisesti sisältöä yrityksen verkkosivuille.

Kerro vielä lyhyesti loppuun, millaisissa asioissa Isolta on voinut olla apunasi yrittäjyydessä.

Säätämisen minimoinnissa :)

Innosta personal trainerin verkkosivuilta löydät kattavasti lisätietoa yrityksen tarjoamista palveluista!