Kirjanpito

Viisi mittaria

Sinun tulisi valita itsellesi viisi liiketoiminnassasi päivittäin tai ainakin viikottain seurattavaa asiaa. Tiedät jo varmasti tässä vaiheessa, että jokaisella yrittäjällä on kirjanpitovelvollisuus ja vastuu yrityksensä kirjanpidon järjestämisestä. Jos et, niin opit sen juuri.

Kauppojen määrä

Seuraamalla montako myyntiä vaikkapa viikon aikana on tullut, saat tietää kuinka hyvin olet onnistunut asiakaskohtaamisissa. Avaat samalla mahdollisuutta tuloksen tekemiseen.

Arvio tulevasta laskutuksesta

Tänään lähetetty lasku lämmittää melko varmasti pankkitilillä kahden viikon päästä. Mutta entä sitten? Rahantulon jatkuvuus on hyvä varmistaa seuraamalla tulevan kaupan määrää ja todennäköisyyttä:

  • Paljonko viimeaikoina on tehty tarjouksia?
  • Kuinka todennäköisesti tarjoukset hyväksytään?
  • Montako tilausta on toimitettavana?
  • Milloin ne voidaan laskuttaa?

Myyntikate tehdyistä myynneistä

Aseta itsellesi tavoite saatavasta myyntikatteesta viikossa, niin pysyt päivittäin tietoisena tulisiko myyntiä tehdä lisää voitolle pääsemiseksi. Yksikin kauppa viikossa voi riittää, jos myyntikatetta saadaan tarpeeksi.

Kontaktitapahtumien määrä

Seuraamalla yhteydenpitojen määrää varmistat, että tavoitat tarpeeksi aktiivisesti potentiaalisia asiakkaita. Pidät samalla huolta myös siitä, ettet unohda sinulta jo ostavia, nykyisiä asiakkaitasi.

Positiivisen palautteen määrä

Kun teet riittävän laadukasta työtä, asiakkaasi myyvät sinua eteenpäin. Mistä tiedät, että näin on? Positiivisesta palautteesta.

Voitko laskea ne kerrat, kun asiakas sanoo olleensa tyytyväinen työsi laatuun?

Vinkki: Aseta vain sellaisia mittareita, joita seuraamalla voit oppia tekemään asioita paremmin. Mittarien ei tulisi kertoa vain sitä miten meni, vaan myös sitä, mitä tehdä seuraavaksi.

Ei vain tärkeää. Pakollista.

Tiedät jo varmasti tässä vaiheessa, että jokaisella yrittäjällä on kirjanpitovelvollisuus ja vastuu yrityksensä kirjanpidon järjestämisestä.

Yksinkertaisesti kirjanpitovelvollisuus edellyttää:

  • Tulojen ja menojen kirjaamista
  • Saatavien ja velkojen seuraamista
  • Vuosittaisen talouskatsauksen tekemistä
  • Verottajan pitämistä tietoisena tuloista ja menoista

Jo aikaisessa vaiheessa kannattaa harkita kirjanpidon ulkoistamista ammattilaisille. Yrittämisen alkutaipaleella sinun kannattaa keskittää voimavarasi uusien asiakkaiden hankintaan ja myynnin kasvattamiseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että vastuutasi kirjanpidon oikeellisuudesta et voi ulkoistaa. On siis hyvä ymmärtää kirjanpidosta edes tämän aukeaman verran.

Suositeltava toimintamalli kirjanpitovelvollisuuden täyttämiselle on lähettää tilitoimistolle valmiit raportit kirjanpitoa varten. Mitä selkeämmät ja informatiivisemmat raportit, sitä pienemmät kustannukset. Kun toimitat tarvittavat raportit, kuitit ja muut tositteet kirjanpitäjällesi ajoissa ja selkeässä muodossa, pidät sekä kirjanpitäjäsi tyytyväisenä, että lompakkosi paksumpana. Hyvä vaihtoehto on myös käyttää sellaisia järjestelmiä, jotka tuottavat kirjanpitoon valmista aineistoa.

Anna ammatilaisen hoitaa kirjanpitosi

Tarjoamme sinulle ratkaisun hoitaa yrityksesi taloushallinnon sähköisesti sekä jättää kirjanpitosi alan ammattilaisen hoidettavaksi. Saat siirrettyä kaikki kirjanpidon tiedot tilitoimistolle suoraan rajapinnan kautta. Eli mitään erillisiä lippuja tai lappuja ei tarvitse lähettää postitse.

ISOLTA OY

Isolta on suomalainen vakavarainen ohjelmistoyritys, joka kehittää laskutusohjelmaa nimeltä Arkhimedes. Olemme toimineet vuodesta 2001 ja asiakkaanamme on nykyään noin 30 000 yritystä viidessä eri maassa. Keväästä 2018 lähtien olemme osa Finagoa ja Accountor-konsernia.

YHTEYSTIEDOT

Isolta Oy
Keilaniementie 1
02150 ESPOO
+358 207 – 1817 10
info@isolta.fi