Kirjaimellisesti palkitsevaa yrittäjyyttä

Anna-Maria Virtanen hyppäsi yhdeksän vuotta sitten tuntemattomaan, kun hän yhdessä miehensä kanssa osti Tampereen Kalevassa sijaitsevan palkintoliikkeen liiketoiminnan. Kantavana voimana vuosien varrella ovat olleet asiakkaat, jotka edustavat urheiluseurojen lisäksi muun muassa yrityksiä ja julkishallinnon organisaatioita.

Hei, Anna-Maria. Kerro alkuun hieman itsestäsi: kuka olet ja millaista reittiä pitkin olet päätynyt yrittäjäksi?

Olen 46-vuotias asioita suurella sydämellä tekevä nainen. Aiemmin olen työskennellyt eri organisaatioissa asiakaspalvelussa ja B2B-myynnissä. Viimeisimpänä ennen yrittäjyyttä tein useamman vuoden töitä palveluasiantuntijana vedonlyöntiyhtiössä. Nyt omistamme mieheni kanssa yhdessä yrityksen ja teemme molemmat täyttä päivää saman katon alla.

Mitä Laatupalkinto Virtanen Oy tarkalleen ottaen tekee ja keitä ovat sen asiakkaat?

Yrityksemme maahantuo urheilu- ja yrityspalkintoja. Valikoimissa meillä on mittatilaustyönä teetettyjä mitaleita ja palkintoja siinä missä peruspokaaleitakin. Tuomme maahan myös palkintojen komponentteja, joista rakennamme omia malleja. Asiakkaamme ovat aivan huikeita ihmisiä, yrityksiä, julkishallintoa ja urheiluseuroja. Olemme saaneet olla mukana toteuttamassa palkintoja niin kulttuurin, taiteen kuin urheilunkin saralla junioriurheilusta valtakunnan huipulle. Näihin yhdeksään vuoteen mahtuu paljon tarinoita ja toinen toistaan mielenkiintoisempia juttuja.

Miten päädyit yrittäjäksi juuri tälle toimialalle?

Alanvalinta tuli ikään kuin puskista. Olimme mieheni kanssa jo aiemmin puhuneet yrittäjyydestä ja yrityksen perustamisesta, kun meille yllättäen tarjoutui tilaisuus ostaa palkintoliikkeen liiketoiminta ja varasto. Ala oli itselle aivan vieras, mutta haasteet ovat houkutelleet aina. Hetken miettimisen jälkeen päätimme kylmänviileästi hypätä syvään päätyyn. Alku oli opettelua ja prosessien hiomista, mutta liikkeen vanhat asiakkaat helpottivat osaltaan tuoretta yrittäjää. Kantava voima on ihan yksiselitteisesti meidän asiakkaat.

Millaisista asioista nautit työssäsi eniten?

Suurinta iloa työssäni tuovat kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Joidenkin kanssa olemme vuosien aikana tulleet hyvänpäiväntutuiksi, toisten kanssa jaetaan iloja ja suruja siinä palkintoasioiden ohessa. Yrittäjyydessä se paras fiilis tulee kuitenkin sen päivän ensimmäisen kahvimukin lisäksi asiakaspalautetta saadessa. Palautteet muistuttavat aina siitä, että tätä tehdään rakkaudesta lajiin. Asiakkaan laji voi olla mikä tahansa, meidän laji on palkitseminen.

Oletko onnistunut yritystoiminnassasi ratkaisemaan joitakin sellaisia haasteita, joita toivoisit muiden osaavan välttää?

Kantapään kautta on tullut opittua, että liika sinisilmäisyys voi tulla kalliiksi. Aina kannattaa myös panostaa hyvään kirjanpitotoimistoon, mutta perusteet on syytä olla yrittäjälläkin hallussa. Yrittäjä on kuitenkin se, joka loppukädessä vastaa kaikesta.

Yrittäjän päivät ovat varsin usein kiireisiä. Miten rentoudut töiden ulkopuolella?

Vapaa-aikaa yrittäjällä on rajoitetusti, mutta siitä otetaan kaikki irti. Työn lisäksi harrastuksiin kuuluu yhdistystoiminta valtakunnallisen Diabetesseura T1D ry:n hallituksessa, koirien kanssa luonnossa liikkuminen sekä vanhat amerikkalaiset autot, joiden kanssa tulee liikuttua kesäaikaan eri tapahtumissa. Jos ylimääräisiä tunteja vuorokauteen jää, ne saa kulutettua penkkiurheilun parissa.

Miten Isolta on voinut olla apunasi yrittäjyydessä?

Tutustuin Isoltan laskutusjärjestelmään yritettyäni muutaman kuukauden selvitä asioista muilla keinoilla. Rohkaistuin kokeilemaan Isoltan ilmaista versiota, ja hyvin nopeasti kävi ilmi, että kunnon laskutusohjelma tarjoaa minulle enemmän tunteja nukkumiseen ja harrastuksiin. Siirryimme hyvin nopeasti käyttämään maksullista versiota ja olemme olleet tyytyväisiä tähän päätökseen.

Vuosien varrella on muutamia kertoja tullut eteen jokin yllättävä kysymys laskutukseen liittyen ja aina on tullut apua salamannopeasti ja ystävällisesti. Yrittäjänä arvostan suuresti sitä, että laskutus ja reskontra pyörii mukavasti ja murehtimatta.

Laatupalkinto Virtanen Oy palvelee Tampereen Kalevassa osoitteessa Sammonkatu 13. Verkkokaupan valikoiman löydät osoitteesta laatupalkinto.com.

anna-maria@laatupalkinto.com

040 0978 922

https://www.laatupalkinto.com