Yrittäjätarina: ”Tajusin lopulta, että kokopäiväinen toimistotyö ei sovellu minulle”

Kuopiolainen Ville Mättö aloitti muutama vuosi sitten yrittäjänä teollisuuden alan asennus- ja kunnossapitotöiden parissa. Yrittäjäksi Mätön ajoi halu päästä takaisin toimistohommista käytännön töihin. Nyt suunnitelmissa on jo yritystoiminnan laajentaminen.

Terve, Ville. Kerro alkuun hieman itsestäsi. Kuka olet, missä päin Suomea vaikutat ja mitä muuta elämääsi kuuluu kuin yrittäjyyttä?

Olen 32-vuotias, tyttöystävän kanssa rivitalossa asusteleva mies Kuopiosta. Harrastuksiini kuuluu kesäisin veneily ja talvella lumilautailu. Lisäksi olen hankkinut itselleni dronen, jolla tykkään valokuvailla mitä milloinkin. Omia lemmikkejä tai lapsia ei ole, mutta ystäviä löytyy ja heidän kanssaan vietän mielellään vapaa-aikaa.

Hyppäsit yrittäjäksi alkuvuodesta 2017. Millaisia töitä olet tehnyt ennen sitä?

Elämäni aikana olen toiminut monenlaisissa työtehtävissä. Metallipajassa ja sähköasentajana tutuksi tulivat lukuisat eri työnkuvat. Lisäksi olen työskennellyt isännöitsijänä, valomainoksien valmistus- ja asennustehtävissä sekä myymälämiljöiden parissa.

Mitä yrityksesi Mevil tarkalleen ottaen tekee ja keitä ovat sen asiakkaat?

Yritykseni tekee nykyään teollisuuden asennus- ja kunnossapitotöitä. Sähkökorjaukset ja laiteasennukset ovat myös vahvuuksiani. Automaation saloihin olen kovasti pyrkinyt vihkiytymään, ja mielestäni olen edistynyt sillä polulla hyvää vauhtia. Toimin myös ulko- ja sisämainoksien asennustehtävissä yhteistyökumppanini kautta.

Ajatuksenani on laajentaa toimintaa teollisuuden asennusten parissa. Monet yritykset palkkaavat varmastikin minut hyvän asenteen sekä hyvän ammattitaidon ansiosta. Pidän itseäni aikaansaavana kaverina, minkä lisäksi oikealla tavalla sosiaalinen luonteeni on usein havaittu hyväksi näihin työtehtäviin.

Miten päädyit yrittäjäksi juuri tälle toimialalle?

Useamman kuukauden ajan minua houkuteltiin, että laittaisin yrityksen pystyyn ja lähtisin tekemään töitä pesulapuolen yritykselle. Siitä se ajatus lähti liikenteeseen pitkän harkinnan jälkeen. Olin tuolloin isännöitsijänä, mutta tajusin lopulta, että kokopäiväinen toimistotyö ei sovellu minulle, vaan haluan päästä tekemään myös käytännön töitä.

Millaisista asioista nautit työssäsi eniten?

Reissaan työssäni ympäri Suomea ja silloin tällöin käyn Ruotsissakin. Tällä tavalla opin tuntemaan paljon erilaisia ihmisiä, mikä sopii sosiaaliselle luonteelleni. Työssäni haluan oppia uusia asioita, ja näissä hommissa sitä pääsee tapahtumaan todella usein. Kotikonnuillakin on toki mukava työskennellä tuttujen ympäristöjen äärellä. Tällöin voin hoitaa myös työn ulkopuolisia omia asioita joustavammin ja katsomatta kelloon liian tarkasti.

Oletko jo kohdannut yritystoiminnassasi joitakin sellaisia haasteita, joita toivot muiden osaavan välttää?

Haasteita on monenlaisia ja aina on tavoitteena niiden ratkaiseminen. Kun palkkaa itselleen hyvän kirjanpitäjän, niin sieltä saa todella paljon apua esimerkiksi erilaisiin verojuttuihin.

Miten Isolta on voinut olla apunasi yrittäjyydessä?

Isolta on ollut todella hyvä laskutusohjelma omiin tarpeisiini. Aina kun olen kysynyt jotain tai vinkannut kehitysideaa, se on otettu kuuleviin korviin. Kun esimerkiksi ehdotin tuoterivien siirtoa, ei muistaakseni mennyt montaa päivää, kun niin pystyi jo tekemään. Seuraan joka kuukausi omia myyntejä, ja tällä tavalla pystyn katsomaan ne todella hyvin.

Mevilin palveluihin voit tutustua tarkemmin yrityksen verkkosivuilla!

https://www.mevil.fi

Ville Mättö

ville@mevil.fi

050 546 4003