Yrittäjätarina: Työturvallisuus syntyy korvien välissä

Turvallisuuskoulutuksia järjestävän Rescue Training House Oy:n yrittäjä Harri Karlenius tietää, että turvallisuus on ennen kaikkea asennekysymys. Koulutusalalle hän päätyi aikoinaan ystävänsä pyynnön seurauksena.

Hei, Harri. Kerro alkuun hieman tarkemmin, mitä yrityksesi tekee ja keitä ovat sen asiakkaat?

Rescue Training House Oy järjestää ensiapu-, alkusammutus-, työturvallisuus- sekä tulityökorttikoulutuksia. Pääosa niistä järjestetään eri alojen yrityksille. Pyrimme aina toimittamaan koko koulutuspaketin. Minulla on erittäin hyvät verkostot, ja pystymme järjestämään niin korkean paikan työskentelyyn kuin sähköturvallisuuteen liittyviä koulutuksia.

Entäpä sinä itse? Millainen on työ- ja koulutushistoriasi sekä nykyinen elämäntilanteesi?

Olen aiemmin työskennellyt muun muassa sairaankuljettajana ja ensihoitajana. Nuorena olin mukana VPK-toiminnassa ja siitä lähti kipinä ensihoitoon. Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 1997 ensihoitoon erikoistuneena. Varusmiespalvelun jälkeen olen työskennellyt ensihoidon parissa, ja sairaanhoitajan AMK-tutkinnon suoritin 2012. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta.

Miten lopulta päädyit yrittäjäksi juuri turvallisuuskoulutusten pariin?

Ystäväni pyysi minua kouluttamaan alkusammutusta, kun minulla oli VPK-tausta ja olin kuulemma hyvä puhumaan. Siitä lähti kipinä kouluttamiseen. Lisäksi aloin kouluttamaan ensiapua, sillä pystyn siinä hyödyntämään pitkää kokemustani ensihoidon parissa. Ryhdyin myös miettimään, miten voisin parantaa muiden turvallisuutta sekä ennakointia. Siitä syntyi ajatus työturvallisuuden kouluttamisesta.

Mistä pidät työssäsi eniten?

Tykkään kouluttamisesta sekä siitä, että pääsen keskustelemaan erilaisten ihmisten kanssa. Koen, että pystyn tällä tavalla vaikuttamaan heidän turvallisuuteen. Turvallisuus on asennekysymys: jos asenne ei muutu, niin turvallisuuskaan ei silloin lisäänny.

Oletko jo onnistunut yritystoiminnassasi ratkaisemaan joitakin sellaisia haasteita, joita toivoisit muiden osaavan välttää?

Olen huomannut, että hyvän verkoston avulla lähes kaikki ongelmat ratkeavat nopeasti. Lisäksi hyvät yhteistyökumppanit mahdollistavat sen, että asiakkaita pystytään palvelemaan paremmin. Kaikkea ei myöskään tarvitse tehdä itse. Muuten palaa helposti loppuun.

Tiivistä vielä lyhyesti loppuun, miten Isolta on voinut olla apunasi yrittäjyydessä?

Laskutus on helppoa ja kaikki hoituu myös mobiililaitteilla. Pysyn ajan tasalla taloushallinnosta, ja dokumentit ovat helposti lähetettävissä myös kirjanpitäjälle.

Rescue Training House Oy:n koulutustarjontaan ja palveluvalikoimaan voit tutustua tarkemmin yrityksen verkkosivuilla.

Yrityksen löydät myös Facebookista: https://www.facebook.com/RescueTrainingHouse/