Hei, Kaisa. Kerro aluksi hieman lisää Teiskon Viinistä. Millaisia tuotteita valmistatte ja keitä ovat asiakkaanne?
Teiskon Viinissä valmistamme runsaista kotimaisista raaka-aineista käsityönä viinejä. Materiaalina muunmoassa tyrni, tomaatti, lakka ja viinirypäleet. Asiakkaitamme ovat yritykset, ravintolat ympäri suomen sekä viinikioskimme on oivallinen retkikohde autoilijoille ja bussiryhmille.
Oliko perheyrityksen jatkaminen luonnollinen valinta vai millaista reittiä pitkin olet päätynyt yrittäjäksi?
Ei ollut itsestäänselvyys jatkaa toimintaa. Hain logistiikan alalle, mutta päädyin opiskelemaan tarjoilijaksi, jossa tapasin rakkaan puolisoni kokki -linjalta. Valmistumisen jälkeen työskentelimme ravintola-alalla, josta siirryin mielenkiintoiselle kaupan alalle. Opiskelin lisää myynnistä, ostimme asunnon ja perustimme perheen.
Työskenneltyäni muualla yllätyksekseni kiinnostuin äitini Titta Sydänheimo-Auerin perustamasta Teiskon Viinistä. Lisääntyvin määrin aloin tehdä messu -ja muita töitä yrityksessä tutustuen toimintaan.
Lopulta 2018 irtisanouduin aiemmasta työstäni ja siirryin täysin perheyritykseen, jota haluan jatkaa sekä kehittää. Valmistuin viininvalmistajaksi 05/2019 ja työskentelen isäni Sepon kanssa tuotannossa. Yrittäjyyttä tukee myös rakas veljeni, teollinen muotoilija Henri Sydänheimo, hänelle kiitos yrityksen visuaalisesta ilmeestä.