Yrittäjätarina: Startupin perustajaksi opiskelujen ja lapsiarjen keskeltä

Kuka olet ja mitä yrityksesi tekee?

Olen Inkeri Borgman ja toimin Gigle nimisessä startupissa yrittäjänä yhdessä puolisoni Jannen kanssa.

Gigle on palvelu, joka tuo esiintyjät ovellesi napin painalluksella – helppoa kuin taksin tilaaminen. Yrityksille, tapahtumatoimistoille ja yksityishenkilöille tarjoamme siis mahdollisuuden löytää ja ostaa esiintyjän eri tilaisuuksiin. Esiintyjille sekä välittäjätoimijoille tarjoamme digialustan, jossa he saavat palvelunsa esille ja välittömästi ostettavaksi.

Gigle automatisoi ohjelmakaupan perinteiset työt kuten sopimukset, aikataulut ja laskutuksen ja näin mahdollistaa esitysten kuluttamisen pienessäkin mittakaavassa; Saisiko olla lisäboostia tiimipäiviin improryhmällä? Lavarunoilija pikkujouluihin? Pientä extraa asiakastapaamiseen viulistilla? Lounastapaaminen magialla höystettynä?

Mielenkiintoista! Miten Gigle syntyi ja miksi halusit yrittäjäksi?

Gigle syntyi hatarana ideana saunan lauteilla kulttuurituottajan, eli meikäläisen ja pelintekijän, eli puolisoni Jannen, halusta auttaa luovan työn ammattilaisia. Huomasimme, että taidekentällä on selkeä ongelma, joka kaipaa ratkaisua. Niin syntyi Gigle – alusta joka helpottaa niin esitysten ostamista kuin niiden myyntiä.

Juureni ovat myyntityössä ja taiteissa. Sibelius-lukiossa ymmärsin että ammattitaiteilijan ura ei ole minua varten ja pohdin josko voisin auttaa muita, selkeästi lahjakkaampia ja intohimoisempia tyyppejä urallaan eteenpäin.

Olen kiinnostunut siitä, miten digitaalisuus tulee muuttamaan yleisesti ihmisten elämää ja erityisesti elämysten ostamista. Lisäksi on mielenkiintoista seurata millä tavalla voimme vaikuttaa ihmisten ja yritysten kulutustottumuksiin tekemällä elämysten ostamisesta helppoa ja läpinäkyvää.

Mitä teit ennen startup-yrittäjyyttä?

Viimeisen 20 vuoden aikana olen tehnyt monenlaisia hommia. Lukion ohella tehtävistä hanttihommista myyntityöhön ja siitä myyntitiimin vetäjäksi. Luovilla aloilla työkokemusta on kertynyt viimeisen 10 vuoden aikana julkiselta, kunnalliselta ja yksityiseltä sektorilta, tapahtumatuotannosta, markkinointiin, viestintään ja rahoitukseen. Olen työskennellyt eri taiteenlajien parissa, mm. tanssin, teatterin, musiikin ja sirkuksen.

Mistä pidät työssäsi eniten?

Visio on suuri ja tiimi loistava. Ongelma, jota ratkaisemme, ei ole helppo ratkaista ja monet ovat yrittäneet lanseerata digipalvelua meitä ennen. Suomessa on kaadettu sijoittajarahaa useampiin kaatuneisiin keikkavälitysratkaisuihin ja maailmalla viimeisimpänä isona epäonnistumisena on aaltoja nostanut Fyre, eli appi jota mainostettiin Fyre-festivaalilla, joka räjähti eeppisesti käsiin.

Haasteet motivoivat. Pienet ja suuret onnistumiset tuovat iloa. Emme ole vielä ostaneet saarta Bahamalta, kuten Fyren veijarit.

Mitä muuta teet kuin pyörität Gigleä?

Olen tehnyt kohta kaksi tutkintoa, toinen Kulttuurituottajan AMK tutkinto ja viimeistelen par aikaa Arts Management opintoja Sibelius-Akatemialla. Valmistun Musiikin Maisteriksi kevään 2019 aikana. Aloitin opinnot kun lapseni, kaksoset, olivat 6kk vanhoja.

Opinnot toivat arkeen lisäkiirettä mutta antoivat myös lounasrauhan kolmisen kertaa viikossa. Harrastan liikuntaa (pilatesta ja uintia) ja haaveilen taas tanssituntien aloittamisesta jossakin vaiheessa. Yritän lukea paljon (romaaneja, elämänkertoja sekä ammatillista kirjallisuutta) ja neulepuikot ovat taas pysyneet kädessä, kun lapset kasvavat ja aikaa jää taas vaipanvaihdolta myös sohvan nurkassa oleiluun. Kiinteä osa elämää on myös talo Keski-Suomessa järven rannalla, johon täytyy suhtautua myös omanlaisena harrastuksena.

Kymmenen vuoden päästä toivon, että aika riittää paremmin taas jonkun taideharrastuksen parissa toimimiseen. Haaveilen tavoitteellisesta harrastamisesta musiikin, tanssin tai teatterin parissa.

Miten Isolta on voinut olla apunasi yrittäjyydessä?

Isoltan jengi on ihan mahtavaa. Palvelu toimii ja helpottaa laskutusta. Sen lisäksi taustalla oleva tiimi on aidosti lämminsydämistä porukkaa joiden kanssa on ilo työskennellä.

Isoltan kanssa tulee sellainen fiilis, että siellä aidosti välitetään ihmisestä ja yrittäjästä y-tunnuksen takana. On elämys itsessään kun teet sitä mitä rakastat.

Meillä on myös ollut ilo olla mukana auttamassa Isoltaa heidän tapahtumissaan: pikkujoululounaalle löytyi lavarunoutta ruuan kyytipojaksi, tupaantuliaisissa oli mukana taikastandup-show ja viimeisimpänä virkistysiltamissa hämmästeltiin Titanic -nukketeatteria. Näistä kaikista olemme kirjoittaneet Giglen blogissa

Jos kaipaat esiintyjää tapahtumaan, käy siis kurkkaamassa Gigle tai ota yhteyttä suoraan Inkkuun

Inkeri Borgman
inkeri@gigleapp.com
044 515 1994

Seuraa Gigleä myös somessa:
Facebook
Instagramissa @gigleapp