Tarinamme

Tämän päivän Isolta on kymmenien tuhansien asiakkaiden käyttämä palvelu, mutta alkutaipaleelle on mahtunut monenlaista. Ensimmäiset toimitilamme sijaitsivat putkilaitevarastossa! Jokaiselle yrittäjälle oman yrityksen kasvun tarina on tärkeä, niin myös meille. Alla kerromme sen sinullekin.

Kuokka iskettiin maahan elokuussa 2001. Lapsuudenkaverit, vastikään 20 vuotta täyttäneet Mikko Salo ja Mikko Ilomäki elivät maailmassa, jossa internet teki tuloaan. Laskutusohjelmat olivat kankeita ja kalliita, niissä oli valtavasti ominaisuuksia, joita pienyrittäjä ei tarvinnut. Mikot näkivät mahdollisuuden uudenlaiselle ohjelmistolle, joka olisi hyvännäköinen, mukava käyttää ja jonka yrittäjä voisi helposti itse ottaa käyttöön internetistä.

Ensimmäiset ohjelmaversiot räätälöitiin muutamalle LVI-alan yritykselle. Mikot huhkivat kotitoimistoissaan, kunnes 2004 he julkaisivat ensimmäinen version Isoltasta. Ohjelmaa ladattiin sadoittain internetistä. Keskustelupalstoilla ohjelmaa kiiteltiin ja siitä tuli Tietokone-lehdenkin ladatuimpia hyötyohjelmia. Oli tunne, että uurastus olisi tuonut jo palkinnon. Ei vielä rahallista palkintoa, mutta tunnustuksen siitä, että oli tehty jotain hyödyllistä.

Samana vuonna Mikot vuokrasivat ensimmäiset toimitilat. Pienet tulot asettivat rajoitteet: toimitilaksi tuli putkilaitevarasto, josta sai kelvollisen erottamalla siitä verholla 10 neliömetrin toimistotilan. Menot eivät saaneet ylittää tuloja, tämä oli selvää. Tästä periaatteesta pidettiin kiinni aina myöhemminkin.

Ohjelma levisi yhä laajemmalle ja yrityksestä alkoi jo saada leivän. Oli aika ottaa seuraava askel. Vuonna 2006 Suomen Postin entinen henkilöstö- ja varatoimitusjohtaja Juha Kivinen kiinnostui Mikkojen toiminnasta ja ehdotti yhteistyötä. Mikot hyväksyivät ja Juhasta tuli – ei vain hallituksen puheenjohtaja – vaan samalla koko yrityksen korvaamaton isähahmo. Juha, kokenut konkari, ja innokkaat nuorukaiset päättivät yhdessä lähteä valloittamaan maailmaa.

Yhtiön toiseksi henkiseksi kodiksi tuli Saarenmaa Virossa. Siellä, ikivanhojen tuulimyllyjen inspiroimana luotiin yhtiölle nimi, suunta ja tavoitteet. Yhtiön logoon valittiin tietenkin tuulimylly. Tuulimyllyn neljä lapaa kuvastivat yhtiön neljää periaatetta: sitoutumista, osaamista, asiakaslähtöisyyttä ja toimivia ratkaisuja.

Vielä samana vuonna Mikot tekivät ensimmäisen rekrytoinnin. Salo oli visuaalinen henkilö, Ilomäki tekninen, kolmanneksi tarvittiin vielä myynti- ja markkinaosaamista. Nuoresta markkinointiapulaisesta, Reino Meriläisestä tuli myyntimies, sittemmin myyntipäällikkö ja lopulta markkinointijohtaja. Nyt Reino on Isoltassa osakkaana ja hän toimii useissa pienyrittäjyyteen liittyvässä luottamustehtävässä, esimerkiksi Vantaan uusyrityskeskuksen hallituksen puheenjohtajana ja YritysHelsingin hallituksen jäsenenä.

Kasvu jatkui tasaiseen tahtiin. Joka vuosi rekrytoitiin keskimäärin yksi henkilö lisää. Asiakasmäärät nousivat sadoista tuhansiin ja lopulta kymmeniin tuhansiin.

Vuonna 2017 yhtiö työllistää 15 henkeä. Mikot ja Reino työskentelevät yhtiössä edelleen yhtiössä yrittäjinä ja yhtiö on kokonaan suomalaisten yksityishenkilöiden omistuksessa. Yhtiö toimii viidessä maassa, Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa ja Latviassa.

Isoltassa arvoja on auttaminen, avoimuus, rehellisyys, vapaus, luottamus, uteliaisuus, oppiminen, tasavertaisuus ja kunnioitus. Isoltan henkilöstö on kuin yhtä perhettä. Se menestyy kansainvälisessä kilpailukentässä vain hyvällä tiimihengellä ja saumattomalla tiimityöskentelyllä.

Tapahtumia vuosien varrelta:

 • 2001 Isolta-ohjelman kehittäminen alkaa
 • 2002 Isoltakäyttöön muutamalle LVI-alan yritykselle
 • 2003 Yhtiö perustetaan avoimena yhtiönä
 • 2004 Isolta 1.0 julkaistaan, ensin Windows-, sitten myös Mac-versiona
 • 2006 Yhtiömuodoksi osakeyhtiö
 • 2008 Verkkolaskut lanseerataan osana ohjelmaa yhteistyössä Maventan kanssa
 • 2008 Käyttäjiä 5 000
 • 2009 Etera ja Uusyrityskeskukset valitsevat Isoltan vuoden sähköisimmäksi yritykseksi
 • 2010 Käyttäjiä 10 000
 • 2012 Käyttäjiä 20 000
 • 2013 Isolta Online julkaistaan, palvelu avataan myös Virossa
 • 2013 Verkkolaskut lanseerataan Isoltan verkkolaskupalveluna yhteistyössä Baswaren kanssa
 • 2015 Käyttäjiä 30 000. Palvelu avataan Saksassa ja Latviassa
 • 2016 Palvelu avataan Ruotsissa