Yrittäjätarina: ”Vaikeita aikojakin on ollut, mutta päivääkään en ole katunut yrittäjäksi lähtöä”

Espoolainen Henkka Hurme Inspirations Oy on toiminut remonttien ja saneerausten parissa jo 17 vuotta. Yrittäjä itse kertoo, että luova nimivalinta antoi liikkumavaraa yrityksen alkuvuosille, jolloin toimiala ei vielä ollut 100-prosenttisesti täsmentynyt.

Terve, Henkka. Kerrotko alkuun hieman itsestäsi: millainen on elämäntilanteesi ja opintotaustasi ja mitä muuta elämääsi kuuluu kuin yrittäjyyttä?

Opintoina pohjalla ovat lukio ja konepuuseppäkoulu. Olen naimisissa ja minulla on pari muksua. Vaimo on myös yrittäjä oman firmansa parissa – hän tekee yritykselleni HHi:lle aliurakkaa sekä suunnitteluhommia.

Harrastuksiini kuuluu purjelautailua, suppausta, rumpujen soittoa sekä bändihommia – kunhan vaan saisi bändin kasaan taas. Toivon mukaan myös leijalautailuharrastuksen saisin vielä jossain vaiheessa elvytettyä. Lisäksi vapaa-aikaa menee mökinrakennuksen ja kotiremontoinnin parissa silloin kun ehtii. Viime aikoina ei ole paljon kerennyt.

Yrityksesi Henkka Hurme Inspirations Oy tekee pääasiassa remontteja ja saneerauksia. Millaisia toimeksiantoja toteutatte ja kenelle?

Pääasiassa keskitymme sisäremontteihin, eli kylppäreihin, spa-osastoihin ja saunoihin. Myös keittiöt ja muut kuivat tilat hoituvat. Erikoisuutenamme ovat erilaiset kiinteät kalusteet, kuten parvet ja säilytysjärjestelmät. Pystymme nykyään tarjoamaan koko paketin 3D-tilasuunnittelusta loppusiivoukseen. Remonteissa panostamme hyvin korkeaan laatuun ja joustavuuteen. Asiakaskunta koostuu lähes täysin yksityisasiakkaista.

Ryhdyit yrittäjäksi noin 17 vuotta sitten. Millaisia töitä ehdit tehdä ennen sitä?

Olen työskennellyt lumenpudottajana, surffiopettajana, juna-asemien siivoojana, taksi- ja pizzakuskina sekä varastohommissa. Tehtyä on tullut varmasti paljon muutakin, mitä ei juuri nyt muistu mieleen.

Mikä aikoinaan sai sinut perustamaan yrityksen ja oliko toimialan valinta selvä alusta alkaen?

Perustin ensin toiminimen puuseppäkoulun viimeisenä vuonna 2002. Pari vuotta sen jälkeen muutin firman osakeyhtiöksi, kun alkoi olla ihan selvää, että oikealla reitillä tässä ollaan. Ei minulla sinänsä ollut ongelmia työskennellä muille silloin nuorempana, mutta nyt ei enää tulisi mieleenkään lähteä palkolliseksi.

Oman firman pyörittäminen omilla ehdoilla kiinnosti, mutta toimiala ei vielä alkuun ollut aivan 100-prosenttisen selvä. Siksi tuo nimessä oleva ”Inspirations” antoi screeniä puuhailla monimuotoisemmin erilaisia työtehtäviä.

Alussa teinkin melkein kaikkea, mitä asiakkaat keksivät pyytää: lumitöitä, muuttohommia, puusepäntöitä ja remontteja. Nykyään remonttihommat muodostavat reilut 90 prosenttia liikevaihdosta. Loppuosa tulee puusepäntöistä eli huonekalukorjauksista ja yksilöllisistä puukalusteista. Vaikeita aikojakin on ollut, mutta päivääkään en ole katunut yrittäjäksi lähtöä.

Oletko jo onnistunut yritystoiminnassasi ratkaisemaan joitakin sellaisia haasteita, joita toivoisit muiden osaavan välttää?

Olen huomannut ennakoinnin tärkeyden. Tätä asiaa en tosin ole saanut vielä 100-prosenttisesti ratkaistua, enkä varmasti ikinä saakaan. Aika selvänäkijä pitäisi olla, että pystyisi kaiken ennakoimaan, mutta siihen tosiaan kannattaa panostaa. Käytännössä ajatusten pitäisi olla aina vähintään pari päivää edellä, jotta hommat työmailla etenevät saumattomasti.

Mistä pidät työssäsi eniten?

Eiköhän se ole se, kun saan työskennellä vaimon kanssa ja luoda tyhjästä asiakkaille hienoja kokonaisuuksia. On mahtavaa, kun saamme tuottaa iloa ihmisten jokapäiväiseen asumiseen ja elämiseen.

Tiivistä vielä muutamalla sanalla loppuun Isoltan rooli yritystoimintasi apuna.

Isolta on ollut helppo ja kustannustehokas ratkaisu paperipuolen hoitoon.