Maksumuistutus

Tässä esimerkki maksumuistutuksesta ja tietoa maksumuistutuksen lähettämisestä. Meiltä saat laskutusohjelman, jolla lähetettyihin laskuihin voit näppärästi lähettää oikeaoppisen maksumuistutuksen. Tai halutessasi maksumuistutuspohjan Excelillä käytettäväksi.

Maksumuistutuksiin liittyviä sääntöjä

 1. Maksumuistutuksen voi lähettää heti laskun erääntymisen jälkeen.
 2. 5 € muistutuskulun voi vaatia kuluttajilta 14 päivää eräpäivästä.
 3. Hyvä tapa on lähettää muistutus yrityksille 5 – 7 pv eräpäivästä.
 4. Viivästyskorko tulee olla alkuperäisellä laskulla, jotta se voidaan veloittaa.
 5. Kuluttajalle viivästyskorko on 2023 lain mukaan 9,5 %.
 6. Yritykselle viivästyskorko on 2023 lain mukaan 10,5 %.
  Hyvä laskutusohjelma huolehtii muistutuskulun ja viivästyskoron laskennasta automaattisesti.

Muista!

 • Maksumuistutus on muistutus, ei perintä
 • Ole ystävällinen. Tarkoitus on säilyttää asiakkuus.
 • Yleisin syy maksamattomuuteen on unohdus.

Vinkkejä laskuttamiseen

Lähetä maksumuistutus pian eräpäivän jälkeen

7 päivää eräpäivän jälkeen saapuva maksumuistutus on laskun vastaanottajalle reilu. Suoritus on tässä kohtaa jo selkeästi myöhässä, mutta viivästyskorkoa ei ole vielä ehtinyt kertyä merkittävästi ja laskukin on vielä muistissa.

Oleta aina, että asiakkaasi kyllä haluaa ja aikoo maksaa laskunsa.

Usein myöhästyminen johtuu joko laskun katoamisesta, unohduksesta tai epäselvyydestä laskussa. Lähesty maksamattomuutta ensisijaisesti selvittääksesi milloin suoritus on tulossa.

Ole ystävällinen.

Maksumuistutus on toki kiusallinen tilanne molemmille. Laskuttajana odotat jo rahojasi ja olet ihmeissäsi miksei suoritusta tullut ajallaan. Asiakkaasi ei välttämättä tiennyt laskusta tai muistanut sitä lainkaan ja nyt hänelle selviää, että suoritus on jo myöhässä. Kohtelias muistutus on avainasemassa herkän tilanteen selkeään ratkaisuun.

Säilytä asiakkuus.

Ellei asiakkaaksesi ole sattunut pahemman luokan huijari tai toivottomissa veloissa oleva yritys/henkilö (olisi ehkä kannattanut tarkistaa luottotiedot ennen laskuttamista?), on muistutuksen tarkoituksena jatkaa asiakkuutta positiivisissa merkeissä. Muistuta, että suoritus on myöhässä ja pyydä selkeää vastausta milloin suoritusta voi odottaa.

Lähetä asiallinen maksumuistutusviesti

Voit käyttää tätä maksmuistustus viestiä esimerkkinä: ”Hei! Reskontramme mukaan laskunne on erääntynyt. Pyydämme maksamaan laskun pikaisesti laskun viitenumeroa käyttäen. Mikäli lasku on juuri maksettu, tämä maksumuistutus on aiheeton. Mikäli teillä on kysyttävää laskutukseen tai muuten palveluun liittyen, otathan yhteyttä.

Älä syyllistä.

Kukaan ei ole mielellään yhteistyössä tyypin kanssa, joka syyttää toista omista ongelmistaan. Muistutus on aiheellinen aina, kun maksusuoritus ei ole tehty eräpäivään mennessä. Ei ole laskuttajan syy, jos rahaa ei ollutkaan tilillä silloin. Toisaalta mikäli asiakkaasi ei syystä tai toisesta ole saanut lainkaan alunperin lähettämääsi laskua (väärä osoite, sähköpostin roskapostisuodatin, postin hävikki yms.) ei auta syyttää asiakasta huijariksi.

Opas laskutukseen ja myynninhallintaan

Oppaassa annamme kokemuksemme pohjalta lyhyen oppimäärän yrittäjän osuudesta laskutuksessa ja myynninhallinnassa.

Isolta on ilmainen laskutusohjelma, jolla hoituu maksumuistutukset

Saat meiltä ilmaiseksi laskutusohjelman valmiilla, selkeillä laskupohjilla sekä mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa sähköisiä laskuja. Miksi me tällaista tarjoamme? Lue lisää tai aloita laskuttaminen.

Toimit ammattimaisesti

Luot selkeät ja tyylikkäät laskut, joissa on laskutoimitukset ja lainsäädäntö automaattisesti huomioitu.

Säästät aikaa

Laskut löytyvät kätevästi laskuluettelosta ja voit käyttää niitä myös laskupohjina.

Saat rahasi nopeammin

Toimitat laskut asiakkaan toivomalla tavalla ja asiakas maksaa laskut nopeammin.

Lisää tietoa maksumuistutuksista

Loimme selkeän ohjeen miten Isoltalla voi lähettää maksumuistutuksen erääntyneestä laskusta. isoltalla laskuttaessasi voit myös halutessasi asettaa kaikki lähettämäsi laskut maksuvalvontaan, jolloin mahdolliset muistutus- ja perintätoimet hoidetaan puolestasi. Myös mikäli hoidat itse maksumuistutukset, mutta toisinaan tulee tilanne, jolloin tarvitset lähettää laskun perintään, onnistuu sekin.

Miksi ilmainen?

Isolta-laskutusohjelmalla hallitset asiakkaitasi ja tuotteitasi sekä lähetät tarjouksia ja sähköisiä laskuja. Voit käyttää palvelua maksutta, kun lähetät vuodessa pienen määrän laskuja. Kun laskumääräsi kasvaa, voit laajentaa maksullisiin osioihin.

Olemme iloisia myös käyttäjistä, joille ilmaisversio riittää mainiosti. Uskomme heidän suosittelevan palveluitamme yrittäjätuttavilleen.

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia

Hinnat

Käytä laskutusohjelmaa maksutta pienillä laskumäärillä ja laajenna tarvittaessa. Kaikkiin laajuuksiin sisältyy monipuoliset toiminnot. Verkkolaskut on maksullinen lisäpalvelu. Nämä hinnat ovat voimassa vain Suomessa (kaikki hinnat ALV 0).

Laskutusjaksot:

Laskutus Luo ja lähetä laskut vaivattomasti, käytä eri laskupohjia sekä viivakoodia.

Saatavien seuranta Näet yhdellä silmäyksellä listan avoimista, erääntyneistä ja maksetuista laskuista. Pankin viiteaineiston sisäänluku helpottaa tätä entisestään.

Maksumuistutukset ja hyvityslaskut Lisää muistutuskulut sekä viivästyskorko ja lähetä maksumuistutus asiakkaalle. Voit myös hyvittää lähettämäsi laskun.

Myynnin raportointi Raportointi- ja hakutoiminnoilla tiedät miten yrityksesi liiketoiminnassa menee. Lähetä raportti myös kirjanpitäjällesi!

Asiakkuudenhallinta Pidä kirjaa asiakkaidesi ostoista, yhteydenpidostanne ja lupaamistasi asioista.

Tuoterekisteri Lisää tuntihinnat, tuotteet ja palvelut tuoterekisteriin ja käytä niitä kätevästi laskutuksen yhteydessä.

Tilausvahvistukset, tarjoukset ja lähetteet Voit luoda tarjouksia, tilausvahvistuksia tai lähetteitä laskuluonnoksen pohjalta.

Sähköposti- ja PDF-laskut per lähetetty lasku Lähetä lasku suoraan ohjelmasta asiakkaan sähköpostiin, tai lataa lasku PDF tiedostona ja tulosta/lähetä se erikseen.

Verkkolasku yritykselle per lähetetty lasku Lähetä lasku verkkolaskuna suoraan vastaanottajan ostolaskujärjestelmään.

Verkkolasku kuluttajalle per lähetetty lasku Lähetä lasku verkkolaskuna suoraan vastaanottajan MobilePay-tiliin.

Ostolasku per vastaanotetty lasku Vastaanota ostolasku verkkolaskuna suoraan Isolta-tilillesi.

Tulostuspalvelu per lähetetty lasku Lähetä lasku tulostuspalveluun, joka hoitaa paperilaskun tulostamisen ja postittamisen puolestasi.

Maksuhäiriömerkinnän tarkistus Tarkista onko asiakkaallasi maksuhäiriömerkintöjä.

Palkanmaksu per maksettu palkka Maksa palkat itsellesi ja työntekijöillesi kätevästi. Maksat vain yhden maksun ja palvelu hoitaa puolestasi kaikki viranomaisilmoitukset ja maksut.

Perintäpalvelu per lähetetty lasku Lähetä erääntynyt lasku perintään ammattimaisen perintätoimiston hoidettavaksi.

Maksuvalvonta per lähetetty lasku Ulkoista laskujesi maksuseuranta meille. Muistutukset ja perintään ohjaus kuuluu palveluun.

Kassaturva (laskurahoitus) per lähetetty lasku Saat rahat tilillesi heti laskun lähettämisen jälkeen. Laskusaatava toimii rahoituksen vakuutena.

Starter

Saat pienillä laskumäärillä Isolta-laskutusohjelman ja sen kaikki ominaisuudet käyttöösi maksutta. Kun liiketoimintasi kasvaa ja laskuraja täyttyy, voit laajentaa maksulliseen versioon. Verkkolaskut, tulostuspalvelu, maksuhäiriöiden tarkistus ja perintäpalvelu ovat maksullisia lisäpalveluita, joista veloitamme erikseen toteutuneiden transaktioiden mukaan.

Voit myös kasvattaa ilmaisten laskujen määrää suosittelemalla Isolta-laskutusohjelmaa tuttavillesi. Jos tuttavasi ottaa ohjelman käyttöön, saatte molemmat 5 ilmaista laskua lisää lähetettäväksi.

0

/ kk

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

1,00 €

Hinta määrittyy laskun summan ja maksuehdon mukaan.

Pro

Laskutat rajattomasti ja käytössäsi on kaikki Isolta-laskutusohjelman monipuoliset toiminnallisuudet. Voit valita itsellesi sopivan laskutusjakson 1, 3 tai 12 kk. Tilaus uusiutuu automaattisesti ellet irtisano sopimusta ennen seuraavaa laskutuskautta.

Verkkolaskut, tulostuspalvelu, maksuhäiriöiden tarkistus ja perintäpalvelu ovat lisäpalveluita, joista veloitamme erikseen toteutuneiden transaktioiden mukaan.

12,00

/ kk + alv

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

1,00 €

Hinta määrittyy laskun summan ja maksuehdon mukaan.

Premium

Premium-laajuus on sinulle vaivattomin. Se sisältää kaikki ohjelman työkalut ilman rajoituksia sekä Isolta Maksuvalvonta -palvelun, jolla ulkoistat saataviesi seurannan kokonaan.

Maksuvalvonta, verkkolaskut, tulostuspalvelu, maksuhäiriöiden tarkistus ja perintäpalvelu ovat lisäpalveluita, joista veloitamme erikseen toteutuneiden transaktioiden mukaan.

22,00

/ kk + alv

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

0,35€

0,35 €

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia

Tuotteenne on erittäin toimiva ja ihailtavalla tavalla kehittyy koko ajan käyttäjäystävällisemmäksi.

Petri Kiuttu
Stadin Dörtsi Oy

Aiemmin laskutuksen tekemiseen meni 2-3 h, nyt 30-45 minuuttia. Nopeuttanut laskutustoimintaa älyttömästi. Lämpimät suosittelut!

Jani Nuutinen
Sääksjärven Sähköurakointi Oy

Isoltaa on helppo käyttää. Sopii mainiosti kaltaiselleni pienyrittäjälle.

Helena Masalin
Helena Masalin Tmi

Avuliasta asiakaspalvelua

Olemme toimineet suomalaisten yrittäjien parissa jo yli 15 vuotta ja yrittäjyys on sydämemme asia. Tehtävämme on kysyä, kuunnella ja auttaa – kehittää palvelua sinun toiveidesi mukaan.

Aloita laskuttaminen muutamassa minuutissa

Ota käyttöön maksutta. Et tarvitse luottokorttia.
Voit koekäyttää ohjelmaa vapaasti tai aloittaa laskuttamisen heti.

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia