Laskumalli

Tässä esimerkki, miltä lasku voi näyttää. Esimerkissä on huomoitu laskun pakolliset merkinnät. Verottajan vaatimat merkinnät ovat myös listattu esimerkin vieressä.

Saat meiltä maksuttoman Isolta-laskutusohjelman. Ohjelma huolehtii oikeaoppisen laskupohjan luomisesta. Tarvittavista merkinnöistä ei siis tarvitse ottaa stressiä. Ohjelman avulla varmistat, että laskusi täyttävät aina kaikki tarvittavat vaatimukset.

Laskumerkintävaatimukset

 1. Laskun antamispäivä
 2. Juokseva tunniste
 3. Myyjän Y-tunnus
 4. Myyjän ja ostajan nimi sekä osoite
 5. Tavaroiden tai palvelun määrä ja luonne
 6. Tavaroiden tai palvelun toimituspäivä
 7. Yksikköhinta ilman veroa
 8. Verokanta ja veron peruste
 9. Suoritettavan veron määrä

Nämä asiat suosittelemme käymään läpi kirjanpitäjän kanssa:

 • Verottomuuden tai käännetyn verovelvollisuuden peruste.
 • Ostajan arvonlisäverotunniste (käänteinen alv ja yhteisömyynti).
 • Tiedot uusista kuljetusvälineistä.
 • Maininta mahdollisesta marginaaliverotusmenettelystä.
 • Merkintä verollisen sijoituskullan myynnistä.
 • Muutoslaskussa viittaus aikaisempaan laskuun.

Vinkkejä laskuttamiseen

Pyri laskuttamaan valmiit asiat samana päivänä

Laskun viivästyminen viikolla viivästyttää myös rahan saantia viikon. Lisäksi sovitut asiat saattavat unohtua. Nopeasti saapuva lasku antaa asiakkaalle kuvan toiminnan ammattimaisuudesta.

Kirjaa lasku valmiiksi laskutusta varten

tarjouksena, myyntitilauksena tai laskuluonnoksena niin aikaisin kuin mahdollista. Itse laskutushetken ei tulisi kestää minuuttiakaan.

Lähetä lasku asiakkaan toivomassa muodossa

Verkkolaskuna jos asiakas niin toivoo. Sähköpostitse jos olette siitä sopineet. Tai perinteisesti paperisena mikäli et ole varma miten asiakas laskun haluaa.

Ennen laskun lähettämistä tarkista vielä,

että verottajan vaatimukset täyttyvät ja että asiakkaan ja laskun tiedot ovat oikein. Asiakkaan velvollisuus on olla maksamatta laskua, jossa tiedot ovat väärin.

Huolehdi myös laskujen arkistoinnista

Yrittäjä on velvollinen säilyttämään kaiken kirjanpitoaineiston seitsemän vuoden ajan. Sähköinenkin arkistointi riittää, mikäli se on tehty vähintään kolmeen sijaintiin.

Älä koskaan muokkaa lähtetettyä laskua

Mikäli asiakkaalle lähetettyyn laskuun jäi virhe, tulee lasku hyvittää ja tehdä uusi lasku tilalle. Voit toki muokata laskua vapaasti siihen saakka, että olet sen lähettänyt asiakkaalle ja tallentanut kirjanpitoosi.

Opas laskutukseen ja myynninhallintaan

Oppaassa annamme kokemuksemme pohjalta lyhyen oppimäärän yrittäjän osuudesta laskutuksessa ja myynninhallinnassa.

Verkkolaskujen lähettäminen ja vastaanottaminen

Isolta-laskutusohjelman avulla voit lähettää ja vastaanottaa kaikki laskusi verkkolaskuina. Yrityksille ja kuluttajille. Lähettämällä myyntilaskusi verkkolaskuina, saat rahat varmemmin tilillesi. Nopeutat ostolaskujen käsittelyä vastaanottamalla ne verkkolaskuina ja siirtämällä maksuun joko QR-koodin tai virtuaaliviivakoodin avulla.

Verkkolaskutus yrittäjille

Lue lisää, miten voit tehostaa myyntilaskutustasi verkkolaskujen avulla.

Verkkolaskutus kuluttajille

Lue lisää, miten voit lähettää verkkolaskuja kuluttajille suoraan puhelimeen.

Verkkolaskujen vastaanotto

Lue lisää, miten voit nopeuttaa ostolaskujesi käsittelyä verkkolaskujen avulla.

Verkkolaskutus tutuksi

Mikä verkkolasku oikeastaan edes on? Lue lisää ja ota verkkolaskutus haltuun.

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia

Isolta on ilmainen laskutusohjelma

Saat meiltä ilmaiseksi laskutusohjelman valmiilla, selkeillä laskupohjilla sekä mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa sähköisiä laskuja. Miksi me tällaista tarjoamme? Lue lisää tai aloita laskuttaminen.

Toimit ammattimaisesti

Luot selkeät ja tyylikkäät laskut, joissa on laskutoimitukset ja lainsäädäntö automaattisesti huomioitu.

Säästät aikaa

Laskut löytyvät kätevästi laskuluettelosta ja voit käyttää niitä myös laskupohjina.

Saat rahasi nopeammin

Toimitat laskut asiakkaan toivomalla tavalla ja asiakas maksaa laskut nopeammin.

Miksi ilmainen?

Jokaisella yrittäjällä tulisi olla mahdollisuus käyttää laskutukseen suunniteltua työkalua. Kuitenkin liian moni käyttää Excelillä tai vastaavalla ohjelmalla tehtyä laskupohjaa. Yleensä siksi, koska laskutusta on vähän ja varsinainen laskutusohjelma tuntuu suurelta investoinnilta. Isoltasta on ilmaisversio juuri sen vuoksi, jotta jokainen yrittäjä voisi käyttää heti yrityksen alkuvaiheesta alkaen ammattimaista ohjelmaa laskutukseen.

Saat meiltä myyntilaskujen lähettämisen lisäksi asiakas- ja tuoterekisterin, myyntireskontran ja kirjanpidon vakioraportit. Voit käyttää palvelua maksutta 10 laskuun asti vuodessa. Maksat vasta laskumääräsi kasvaessa.

Kun yrityksesi laskutus, asiakkuudenhallinta ja myynti ovat hoidettu hyvällä tavalla, uskomme myös lasku- ja asiakasmääräsi kasvavan. Tällöin voit laajentaa maksullisiin versioihin. Sekä sinä asiakkaana että me palveluntarjoajana hyödymme.

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia

Hinnat

Käytä laskutusohjelmaa maksutta pienillä laskumäärillä ja laajenna tarvittaessa. Kaikkiin laajuuksiin sisältyy monipuoliset toiminnot. Verkkolaskut on maksullinen lisäpalvelu. Nämä hinnat ovat voimassa vain Suomessa (kaikki hinnat ALV 0).

Laskutusjaksot:

Laskutus Luo ja lähetä laskut vaivattomasti, käytä eri laskupohjia sekä viivakoodia.

Saatavien seuranta Näet yhdellä silmäyksellä listan avoimista, erääntyneistä ja maksetuista laskuista. Pankin viiteaineiston sisäänluku helpottaa tätä entisestään.

Maksumuistutukset ja hyvityslaskut Lisää muistutuskulut sekä viivästyskorko ja lähetä maksumuistutus asiakkaalle. Voit myös hyvittää lähettämäsi laskun.

Myynnin raportointi Raportointi- ja hakutoiminnoilla tiedät miten yrityksesi liiketoiminnassa menee. Lähetä raportti myös kirjanpitäjällesi!

Asiakkuudenhallinta Pidä kirjaa asiakkaidesi ostoista, yhteydenpidostanne ja lupaamistasi asioista.

Tuoterekisteri Lisää tuntihinnat, tuotteet ja palvelut tuoterekisteriin ja käytä niitä kätevästi laskutuksen yhteydessä.

Tilausvahvistukset, tarjoukset ja lähetteet Voit luoda tarjouksia, tilausvahvistuksia tai lähetteitä laskuluonnoksen pohjalta.

Sähköposti- ja PDF-laskut per lähetetty lasku Lähetä lasku suoraan ohjelmasta asiakkaan sähköpostiin, tai lataa lasku PDF tiedostona ja tulosta/lähetä se erikseen.

Verkkolasku yritykselle per lähetetty lasku Lähetä lasku verkkolaskuna suoraan vastaanottajan ostolaskujärjestelmään.

Verkkolasku kuluttajalle per lähetetty lasku Lähetä lasku verkkolaskuna suoraan vastaanottajan MobilePay-tiliin.

Ostolasku per vastaanotetty lasku Vastaanota ostolasku verkkolaskuna suoraan Isolta-tilillesi.

Tulostuspalvelu per lähetetty lasku Lähetä lasku tulostuspalveluun, joka hoitaa paperilaskun tulostamisen ja postittamisen puolestasi.

Maksuhäiriömerkinnän tarkistus Tarkista onko asiakkaallasi maksuhäiriömerkintöjä.

Palkanmaksu per maksettu palkka Maksa palkat itsellesi ja työntekijöillesi kätevästi. Maksat vain yhden maksun ja palvelu hoitaa puolestasi kaikki viranomaisilmoitukset ja maksut.

Perintäpalvelu per lähetetty lasku Lähetä erääntynyt lasku perintään ammattimaisen perintätoimiston hoidettavaksi.

Maksuvalvonta per lähetetty lasku Ulkoista laskujesi maksuseuranta meille. Muistutukset ja perintään ohjaus kuuluu palveluun.

Kassaturva (laskurahoitus) per lähetetty lasku Saat rahat tilillesi heti laskun lähettämisen jälkeen. Laskusaatava toimii rahoituksen vakuutena.

Starter

Saat pienillä laskumäärillä Isolta-laskutusohjelman ja sen kaikki ominaisuudet käyttöösi maksutta. Kun liiketoimintasi kasvaa ja laskuraja täyttyy, voit laajentaa maksulliseen versioon. Verkkolaskut, tulostuspalvelu, maksuhäiriöiden tarkistus ja perintäpalvelu ovat maksullisia lisäpalveluita, joista veloitamme erikseen toteutuneiden transaktioiden mukaan.

Voit myös kasvattaa ilmaisten laskujen määrää suosittelemalla Isolta-laskutusohjelmaa tuttavillesi. Jos tuttavasi ottaa ohjelman käyttöön, saatte molemmat 5 ilmaista laskua lisää lähetettäväksi.

0

/ kk

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

1,00 €

Hinta määrittyy laskun summan ja maksuehdon mukaan.

Pro

Laskutat rajattomasti ja käytössäsi on kaikki Isolta-laskutusohjelman monipuoliset toiminnallisuudet. Voit valita itsellesi sopivan laskutusjakson 1, 3 tai 12 kk. Tilaus uusiutuu automaattisesti ellet irtisano sopimusta ennen seuraavaa laskutuskautta.

Verkkolaskut, tulostuspalvelu, maksuhäiriöiden tarkistus ja perintäpalvelu ovat lisäpalveluita, joista veloitamme erikseen toteutuneiden transaktioiden mukaan.

12,00

/ kk + alv

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

1,00 €

Hinta määrittyy laskun summan ja maksuehdon mukaan.

Premium

Premium-laajuus on sinulle vaivattomin. Se sisältää kaikki ohjelman työkalut ilman rajoituksia sekä Isolta Maksuvalvonta -palvelun, jolla ulkoistat saataviesi seurannan kokonaan.

Maksuvalvonta, verkkolaskut, tulostuspalvelu, maksuhäiriöiden tarkistus ja perintäpalvelu ovat lisäpalveluita, joista veloitamme erikseen toteutuneiden transaktioiden mukaan.

22,00

/ kk + alv

0€

0,59€

0,59€

0,59€

2,26 €

2,00 €

12,00 €

0,35€

0,35 €

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia

Laskun luominen on nautinnollista, helppoa ja nopeaa!

Tuomo Aura
Web-veistämö Oy

Paras laskutusohjelma mitä on tullut vastaan. Tämä on tehty käyttäjille eikä nörtti toisille nörteille.

Vesa Melander
Vesamelander Tmi

Autoitte käytännössä tienaamaan ensimmäisen miljoonani ja vähän päälle! Siis liikevaihdolla mitattuna.

Mikko Ihonen
Uudenmaan Salaojahuolto Oy (salaojat.fi)

Avuliasta asiakaspalvelua

Olemme toimineet yrittäjien parissa jo 20 vuotta ja yrittäjyys on sydämemme asia. Tehtävämme on kysyä, kuunnella ja auttaa – kehittää palvelua sinun toiveidesi mukaan.

Tavoitat meidän puhelimitse, sähköpostilla tai chat-keskustelusta. Asiakaspalvelu ja tukipalvelut ovat maksuttomia. Voimme myös tarvittaessa avustaa etäyhteyden avustuksella. Yhteystiedot tukisivultamme.

Aloita laskuttaminen muutamassa minuutissa

Voit aloittaa laskuttamisen heti. Tai ensin kokeilla ja tutustua palvelun toimintoihin tarkemmin. Tili on oletuksena ilmaislaajuudessa, kun otat palvelun käyttöön.

Käyttöönotto 2 minuutissa – ei sitoumuksia