Artikkelit: Laskutus ja kulut

Hyvityslaskun tekeminen – tutustu perusteisiin ja lataa ilmainen hyvityslaskupohja

Lähetitkö asiakkaallesi laskun, jonka myöhemmin haluat syystä tai toisesta mitätöidä? Tällöin sinun on hyvä tietää, mikä on hyvityslasku ja miten sellainen käytännössä laaditaan. 

Tässä artikkelissa vastaamme pienyrittäjien näkökulmasta yleisimpiin hyvityslaskuja koskeviin kysymyksiin. Artikkelista löydät myös hyvityslaskupohjan, jonka voit ladata ilmaiseksi käyttöösi.

Näin teet myyntilaskun ulkomaille

Oletko lähettämässä myyntilaskua ulkomaille? Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mitä asioita sinun pitää huomioida, jotta osaat käyttää oikeaa arvonlisäveroprosenttia ja verokohtelukoodia. Samalla opit myös sen, miten raportoit veron oikein arvonlisäveroilmoituksessa. Artikkelissa keskitymme tilanteeseen, jossa myyjänä on Suomessa toimiva yritys. Tällöin noudatetaan Suomen arvonlisäverolainsäädäntöä.

Laskurahoitus tutuksi – 10 kysymystä factoring-rahoituksesta ja yrityksen laskujen myynnistä

Yrittäjänä saatat löytää itsesi tilanteesta, jossa rahat asiakkaalle lähetetystä laskusta olisi hyvä saada tilille välittömästi. Rahojen nopealle kotiutumiselle voi olla tarvetta etenkin silloin, kun laskutettava summa on iso ja maksuaika pitkä. Nopea ratkaisu ongelmaan on laskurahoitus, johon pääset tutustumaan tarkemmin tässä artikkelissa.

Verkkolaskujen vastaanotto – Yrittäjä, näin hyödyt aidosti sähköisistä ostolaskuista

Saapuvien laskujen käsittely ja maksaminen on hyvin harvojen pienyrittäjien lempipuuhaa – siksi kyseiset rutiinit kannattaa hoitaa pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman tehokkaasti.

Tämän artikkelin luettuasi tiedät, miten ostolaskujen vastaanottaminen verkkolaskuina voi sujuvoittaa arkeasi pienyrittäjänä. Kokosimme alle vastaukset olennaisimpiin aihetta koskeviin kysymyksiin.

Verkkolaskulaki 2020 - mitä se tarkoittaa pienyrittäjälle

Lyhyesti ja tiiviisti: Sinulla pitää olla valmius lähettää laskut verkkolaskuina, jos asiakkaanasi on yrityksiä, kuntia tai Suomen valtio. Laskun vastaanottajan ei 1.4.2020 jälkeen tarvitse maksaa muilla tavoin saapuneita laskuja, jos he ovat ilmoittaneet vastaanottavansa laskut verkkolaskuna.

Verkkolaskutus tutuksi - 10 asiaa, jotka jokaisen yrittäjän on hyvä ymmärtää

Huhtikuussa 2020 astui voimaan uusi verkkolaskulaki. Lain myötä kaikkien suomalaisten yritysten on käytännössä pakko pystyä pyydettäessä lähettämään yritysasiakkailleen lasku verkkolaskuna. 

Jos verkkolaskut ja niiden lähettäminen eivät ole sinulle vielä tuttu juttu, perusasiat kannattaa ottaa haltuun viimeistään nyt.

Vältä verkkolaskutuksen sudenkuopat

Verkkolasku on monella tavoin ylivoimainen keino saada lasku asiakkaalle. Laskun välitys on nopeaa. Parhaimmillaan se on vastaanottajalla muutamassa sekunnissa. Usein lasku vielä siirtyy suoraan asiakkaan ostolaskujärjestelmään, jolloin sen maksaminen onnistuu ilman ylimääräisiä mutkia. Verkkolaskun lähettäjän kannattaa kuitenkin olla huolellinen, jotta laskulla on kaikki tarvittavat tiedot. Muussa tapauksessa laskun siirtyminen maksajalle voi viivästyä tai estyä kokonaan.

Opas verkkolaskuttamiseen

Verkkolaskujen määrä kasvaa jatkuvasti ja yhä useampi yritys vastaanottaa ostolaskuja vain verkkolaskuina. Isoltalla verkkolaskutus on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. On silti muutamia asioita, jotka on hyvä tietää ennen verkkolaskujen lähettämistä.

Mitä merkintöjä laskulle vaaditaan?

Jo tarjousta laadittaessa mutta viimeistään laskua kirjoittaessa on tärkeä tietää mitä verottaja vaatii laskuun merkittäväksi. Laskumerkinnät vaikuttavat myös siihen millä perusteella arvonlisävero lasketaan.

Ostolaskut, ostolaskujen käsittely ja ostoreskontra sähköisesti

Ostolaskut muodostaa yhden merkittävimmistä yrityksen taloushallinnon ja kirjanpidon osa-alueista. Yrittäjä saa vähentää veronalaisen liiketoiminnan tuloveroista toimintaa varten hankittujen hyödykkeiden arvonlisäveron.

Mikä ihmeen myyntireskontra?

Reskontra on osa kirjanpitoa, johon yrityksen tapahtumat on luetteloitu. Myyntireskontra on kirjanpidon väline, johon listataan kaikki yrityksen myyntilaskut. Myyntireskontrassa on siis kaikki avoimet eräpäivää odottavat laskut sekä jo erääntyneet maksamattomat laskut.

Mitä jos asiakas ei maksa laskua? Nämä asiat sooloyrittäjän on hyvä tietää rahojensa saamisen varmistamisesta

Menikö laskun eräpäivä, mutta asiakkaan maksua ei näy eikä kuulu? Kyseinen tilanne tulee jonain päivänä eteen lähes kaikille sooloyrittäjille, jotka myyvät tuotteitaan tai palveluitaan laskulla. Tässä artikkelissa avaamme maksuvalvonnan polkua ja käsittelemme lyhyesti perustiedot maksuviivästysten ennaltaehkäisystä sekä maksumuistutus- ja perintäkäytännöistä.

Mikä on rakennusalan käännetty verovelvollisuus ja milloin sitä käytetään?

Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus tarkoittaa sitä, että palvelun myynnistä on verovelvollinen ostaja.

Oletko aloittanut yritystoiminnan rakennusalalla ja mietit mikä on käännetty arvonlisävero ja miten sitä sovelletaan vai oletko siinä vaiheessa, että pitäisi lähettää lasku käänteisellä arvonlisäverolla?

Kokosimme sinulle yhteen tärkeimmät asiat käännetystä arvonlisäverosta helposti ymmärrettävään muotoon, jotta sinun ei tarvitse pähkäillä ylimääräistä.

Oletko opettanut asiakkaasi maksamaan laskut myöhässä? 5 vinkkiä nopeampaan saatavien kotiuttamiseen

Saatavien hidas kierto johtuu valitettavan usein liiketoiminnan harjoittajan hyväntahtoisuudesta. Raha ei kierrä, kun tahtotilaa ei löydy usein turhaan kuviteltuun asiakkaan mielen pahoittamiseen. Joskus ajatellaan, että tietty saatava on intressiltään niin pieni, että sen voi ehkä suorittaa myöhemminkin. Toisaalta saatava saatetaan vastaavasti nähdä niin huomattavana, että katsotaan ymmärrettäväksi, ettei sitä välttämättä voida sovitussa aikataulussa edes maksaa. Kuitenkin laskusaatavankin taustalla on aina jokin sopimus tai sitoumus. Sopimukset on pidettävä -pacta sunt servanda- niin kuin on tapana sanoa.

Yksittäiset laskut perintään Isolta Perintäpalvelun avulla

Isolta-laskutusohjelman käyttäjänä voit ulkoistaa yksittäisten myöhässä olevien laskujen muistuttamisen ja perinnän ammattimaiselle perintätoimistolle.

Huolettomampaa laskutusta maksuvalvonnan avulla

Onko sinulla jäänyt joskus rahat saamatta laskusta? Käytätkö paljon aikaa maksumuistutusten lähettämiseen ja saatavien perimiseen? Onko reskontrasi ajan tasalla?

Ota laskuttaminen haltuun – nämä asiat pienyrittäjän on hyvä tietää laskujen tekemisestä

Laskutus kuuluu niihin asioihin, joihin uuden yrittäjän kannattaa suhtautua säntillisesti heti yritystoiminnan alusta alkaen.

Laskuttamisessa sinun on huomioitava niin verottajan vaatimukset, asiakaskokemus kuin myös oma tarpeesi varmistua rahojen saamisesta. Hyvä laskutusohjelma auttaa sinua kaikissa näissä asioissa.

Tähän artikkeliin olemme koonneet tärkeimpiä perusasioita, jotka jokaisen pienyrittäjän on hyvä ymmärtää laskutuksesta ja siihen liittyvistä käytännöistä.

Sain sähköpostilaskun, miten toimin?

Isoltan sähköpostipalvelu on toiminnallisuus, jonka avulla käyttäjämme voivat lähettää laskut suoraan vastaanottajan sähköpostiin.

SEPA muuttaa tilinumerot. Toimi näin:

SEPA:n (Euroopan yhteinen maksuliikennealue) myötä laskuilla on aina näytettävä IBAN-muotoinen tilinumero.

Yhteystiedot

Isolta Oy
Keilaniementie 1
02150 ESPOO
info@isolta.fi

Isolta on osa Accountor-konsernin
FMS-ohjelmistoliiketoimintaa.

Apix Messaging | Ecom | eTasku | Procountor

Asiakaspalvelu

0207 181 710
info@isolta.fi
ma-to 9-16, pe 9-14

Usein kysytyt kysymykset